Home Page › Hapjes ›
Hummus
Het recept voor het maken van je eigen hummus of kikkererwtenpasta. Erg snel en makkelijk om te maken en heerlijk als dip, over salades of op een boterham met ham!
Je kunt voor dit recept kikkererwten kopen en een nacht laten weken, ik heb echter voor de snelle methode gekozen: een kant-en-klaar blik met kikkererwten. Probeer bleekselderij, komkommer en stukjes wortel eens te dippen in hummus!
Tahini is een pasta van gemalen sesamzaadjes. Vaak wordt dit verkocht in toko’s. Als je het niet kunt vinden kun je twee dingen doen: het zelf maken óf het weglaten. De hummus heeft niet dezelfde smaak zonder de tahini, maar is nog steeds lekker. Je kunt tahini zelf maken door in de keukenmachine 2 eetlepels sesamzaadjes, 1/2 theelepel sesamolie, 50 ml water en een snufje zout te mengen.
Probeer ook eens Italiaanse spinaziesalade met hummus of guacamole.
Ingrediënten
- 1 blik van 400 gram, uitgelekt kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels (sesamzaadpasta) tahini
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels kruidenkaas
- Tabascosaus eventueel een paar druppels naar smaak
Hummus is twee dagen te bewaren in de koelkast.
Bereidingswijze & foto's
-
Giet de erwten af en stop ze in een keukenmachine of blender.
-
Snijd de knoflook en stop ze bij de erwten.
-
Voeg de tahini, citroensap en kruidenkaas toe. Zet de keukenmachine aan en laat mixen totdat je een zachte pasta hebt. Roer er eventueel nog de tabascosaus doorheen.
1 reactie
• Bianca op 6 June 2012 ∞