Home Page › Wereld › China ›
Chinese nasi
Een smakelijk recept voor een Chinese nasi.
Dit rijstgerecht is gevuld met omeletreepjes, taugé en spitskool. Het is heerlijk met zelfgemaakte satésaus, kroepoek, gebakken uitjes en bijvoorbeeld sperziebonen in ketjap. Probeer ook eens Japans rundvlees met sperziebonen, jambalaya met chorizo of vegetarische paëlla.
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram taugé
- 100 gram spitskool
- 500 gram rijst
- 4 eieren
- 100 gram achterham
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1/2 eetlepel gemalen korianderzaad
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel ve-tsin
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel verse bieslook
- 1 eetlepel verse peterselie
- om in te bakken olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Kook de rijst gaar en laat hem helemaal afkoelen.
-
Snij de kool in reepjes. Pel de ui en de knoflook en snij in stukjes. Snij de ham in stukjes.
-
Klop de eieren los. Verhit een eetlepel olie in een bakpan en giet de helft van de eieren erin. Laat bakken tot de onderkant droog is en draai de omelet dan om. Laat hem nog even bakken en leg hem dan op een bord. Maak van het overige eiermengsel nog een omelet. Rol de omelet op en snij in reepjes.
-
Meng de uien, knoflook, sambal, korianderzaad en de rietsuiker in de vijzel en maal fijn.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak het uimengsel 4 minuten of totdat het mengsel geurig is.
-
Voeg de taugé en de spitskool toe. Bak ze twee minuten mee.
-
Schep de afgekoelde rijst erdoorheen.
-
Schep dan de ham, reepjes omelet, de bieslook en de peterselie erdoorheen. Laat even goed heet worden (paar minuten).
-
Meng de sojasaus, ketjap en ve-tsin in een kommetje. Voeg dan toe aan het rijstgerecht. Schep alles goed om en laat opnieuw goed heet worden. Serveer meteen of vries het in voor later.
6 Reacties
• Emma Hendrickx op 31 August 2010 ∞
• Lisa op 1 September 2010 ∞
• Noortje op 5 December 2012 ∞
• Lisa op 5 December 2012 ∞
• esther op 7 December 2012 ∞
• Lisa op 7 December 2012 ∞