Chinese nasi

Een smakelijk recept voor een Chinese nasi.

Dit rijstgerecht is gevuld met omeletreepjes, taugé en spitskool. Het is heerlijk met zelfgemaakte satésaus, kroepoek, gebakken uitjes en bijvoorbeeld sperziebonen in ketjap. Probeer ook eens Japans rundvlees met sperziebonen, jambalaya met chorizo of vegetarische paëlla.

chinees rijstgerecht chinese nasi nasi nasi met ham en ei
Chinese nasi
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
5 - 6 personen

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram taugé
  • 100 gram spitskool
  • 500 gram rijst
  • 4 eieren
  • 100 gram achterham
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1/2 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel ve-tsin
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • om in te bakken olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Kook de rijst gaar en laat hem helemaal afkoelen.

  2. Snij de kool in reepjes. Pel de ui en de knoflook en snij in stukjes. Snij de ham in stukjes. Nasi - 018 Nasi - 021

  3. Klop de eieren los. Verhit een eetlepel olie in een bakpan en giet de helft van de eieren erin. Laat bakken tot de onderkant droog is en draai de omelet dan om. Laat hem nog even bakken en leg hem dan op een bord. Maak van het overige eiermengsel nog een omelet. Rol de omelet op en snij in reepjes. Nasi - 003 Nasi - 005

  4. Meng de uien, knoflook, sambal, korianderzaad en de rietsuiker in de vijzel en maal fijn. Nasi - 010 Nasi - 014

  5. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak het uimengsel 4 minuten of totdat het mengsel geurig is. Nasi - 030

  6. Voeg de taugé en de spitskool toe. Bak ze twee minuten mee. Nasi - 031

  7. Schep de afgekoelde rijst erdoorheen. Nasi - 032 Nasi - 035

  8. Schep dan de ham, reepjes omelet, de bieslook en de peterselie erdoorheen. Laat even goed heet worden (paar minuten). Nasi - 039

  9. Meng de sojasaus, ketjap en ve-tsin in een kommetje. Voeg dan toe aan het rijstgerecht. Schep alles goed om en laat opnieuw goed heet worden. Serveer meteen of vries het in voor later. Nasi - 041

Nasi - 050

6 Reacties

  1. Waar kan ik ve-tsin krijgen? Is dit gewoon in een Chinese winkel te krijgen?

    Emma Hendrickx op 31 August 2010

  2. Hoi Emma, ve-tsin is vaak ook al te krijgen in een grotere supermarkt (bijvoorbeeld de AH). Volgens mij is het dan een geel potje van conimex. In een toko zullen ze het ook wel hebben. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 1 September 2010

  3. De link naar de zelfgemaakte satésaus werkt niet :(

    Noortje op 5 December 2012

  4. Hoi Noortje, Je kunt dit recept gebruiken:
    - 1el olie
    - 1el rode currypasta
    - 2el pindakaas
    - 1el suiker
    - 1el citroensap
    - 1el tomatenketchup
    - 250ml kokosmelk
    1. Verwarm wat olie in een pannetje op middelhoog vuur en bak hierin de currypasta tot deze begint te geuren, ongeveer een minuut.
    2. Meng de pindakaas, suiker en citroensap door de curry en roer het mengsel goed door. Voeg eventueel ook die tomatenketchup toe.
    3. Wanneer het pindakaasmengsel glad en warm is roer je de kokosmelk er doorheen. Dit werkt het beste in kleine scheutjes, zodat het roeren wat makkelijker gaat.
    4. Laat de saus nog een paar minuten doorkoken tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
    Veel succes ermee!

    Lisa op 5 December 2012

  5. hoi Lisa

    ff een vraagje mijn dochtertjes etengeen varkensvlees wat is dan een goede en lekkere vervanging voor de ham ..ik weet dat eigenlijk nooit zo goed…en helemaal weg laten van vlees dan mis ik altijd wat in mijn nasi

    thnx alvast

    esther op 7 December 2012

  6. Hoi Esther, wij eten het vaak met stukjes kip, ook erg lekker! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 7 December 2012

Reactie achterlaten