Home Page › Toetjes › IJs zonder rauw ei ›
Vlierbloesemsorbet
Lekker en verfrissend!
Dit is heerlijk simpel om te maken. Het is genoeg voor een stuk of 6 bolletjes.
Probeer ook eens citroensorbetijs, aardbeiensorbetijs of meloensorbetijs.
Ingrediënten
- 200 ml vlierbloesem- siroop
- 700 ml koud water
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de siroop en het water in een maatbeker. Zet een half uur in de koelkast.
-
Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 40 minuten ijs van. Zet daarna in de vriezer om hard te worden. Zet 10 minuten voor het serveren in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het 15 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.