Vlierbloesemsorbet

Lekker en verfrissend!

Dit is heerlijk simpel om te maken. Het is genoeg voor een stuk of 6 bolletjes.

Probeer ook eens citroensorbetijs, aardbeiensorbetijs of meloensorbetijs.

Vlierbloesemsorbet
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 bolletjes

Ingrediënten

  • 200 ml vlierbloesem- siroop
  • 700 ml koud water

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de siroop en het water in een maatbeker. Zet een half uur in de koelkast. Vlierbloesemsorbet - 002Vlierbloesemsorbet - 004

  2. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai er in 40 minuten ijs van. Zet daarna in de vriezer om hard te worden. Zet 10 minuten voor het serveren in de koelkast. Vlierbloesemsorbet - 006 Vlierbloesemsorbet - 009

Het ijs maken zonder ijsmachine

  1. Volg stap 1 van bovenstaand recept.

  2. Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.

  3. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het 15 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.

Vlierbloesemsorbet - 013

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten