Home Page › Toetjes › Fruit ›
Trifle met rabarber
Een heerlijke variatie op een Engels nagerecht: trifle!
Je kunt aan de gelatinepudding aan de onderkant van het toetje ook nog gebroken lange vingers toevoegen. Omdat wij dat wat minder lekker vinden, hebben we het hier weggelaten, maar voeg ze vooral toe als jij er wel van houdt! Neem dan ongeveer 2 lange vingers in stukken per toetje.
Kijk ook eens bij Engelse trifle, trifle van chocola en drilpudding.
- Moeilijkheid
- Gemiddeld
- Bereidingstijd
- > 60 min.
- Aantal
- 2 kommen
Ingrediënten
- 300 ml melk
- 20 gram custardpoeder
- 20 gram kristalsuiker
- 150 ml kookvocht van rabarbercompote
- 2 blaadjes gelatine
- 100 ml slagroom
- Rabarberstukjes ter garnering (eventueel)
Bereidingswijze & foto's
-
Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water totdat ze zacht zijn.
-
Verwarm het kookvocht van de rabarber. Proef wel nog even of hij goed op smaak is en voeg eventueel meer suiker of water toe.
-
Meet 150 ml af en haal de pan van het vuur.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme rabarbermengsel. Klop goed met een garde.
-
Schenk de gelatinepudding in de bakjes totdat ze 1/3 van het puddingbakje opvullen. Zet in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven voordat je de custard erop schept.
-
Meng het custardpoeder met de suiker en 50 ml van de melk. Klop goed door elkaar totdat alles gemengd is.
-
Verwarm de resterende melk tot het heet is (en nog niet kookt). Klopt met een garde het custardmengsel erdoorheen. Breng aan de kook en laat 3 – 5 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Haal, als de custard de gewenste dikte heeft bereikt, de pan van het vuur en laat afkoelen. Dek de pan af met folie om velvorming te voorkomen.
-
Schep de afgekoelde custard op de opgestijfde gelatinepudding.
-
Klop de slagroom op. Schep de room op de custard. Garneer eventueel met wat stukjes rabarber.
Er zijn nog geen reacties.