Sinaasappelijsjes

Frisse ijsjes met vers sinaasappelsap.

Dit zijn heerlijke ijsjes om lekker mee af te koelen. Je kunt het sinaasappelsap ook vervangen door ander vers fruitsap. Mijn vorm bestaat uit 8 ijsjes van ongeveer 50 ml per stuk.

Probeer ook eens vlierbloesemsorbet, citroensorbetijs of aardbeiensorbetijs.

fruitijs ijsjes sinaasappelijsjes waterijs
Sinaasappelijsjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 ijsjes

Ingrediënten

  • 6 sinaasappels
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Pers de sinaasappels uit (ongeveer 400 ml sap). Stop het sap in een maatbeker en roer de poedersuiker erdoorheen. Sinaasappelijsjes - 02 Sinaasappelijsjes - 05

  2. Verdeel het sap over de vorm. Sinaasappelijsjes - 07

  3. Zet de vorm in de vriezer en laat de ijsjes minstens 4 uur in de vriezer staan of totdat ze bevroren zijn. Sinaasappelijsjes - 09

Sinaasappelijsjes - 19

3 Reacties

  1. Ik heb ze net gemaakt, maar dan in kleine borrel glaasjes want ik heb niet zo’n ijsjes-geval. Ben heel benieuwd!

    Janna op 28 July 2012

  2. Met wat warm water kwamen de ijsjes er gemakkelijk uit. Ze smaken heerlijk, super sinaasappellig. Yumm!

    Janna op 28 July 2012

  3. Wat leuk om te horen, Janna! En goed om te weten dat ze ook in borrelglaasjes gemaakt kunnen worden. Lekker hè, die sinaasappelsmaak. Ik wil ze ook nog gaan proberen met andere soorten fruit, ze lijken me namelijk ook heerlijk met gepureerde aardbeien.

    Lisa op 1 August 2012

Reactie achterlaten