Home Page › Toetjes › Fruit ›
Ricottapannenkoeken met aardbeien
Luchtige pannenkoeken met ricotta en verse aardbeien!
De ricotta en de stijfgeklopte eiwitten maken deze pannenkoeken lekker licht. Wij hebben ze als brunch gegeten met verse aardbeien en poedersuiker, echt smullen! Deze pannenkoeken lijken niet op onze Hollandse pannenkoeken. Het beslag is dikker en luchtiger. Ik heb de pannenkoeken gebakken in zonnebloemolie, omdat de boter snel verbrandde. Je kunt ook een mengsel van de twee gebruiken, dan zorgt de olie ervoor dat de boter niet aanbrandt.
Dit recept is gebaseerd op een recept van The Parsley Thief. Probeer ook eens volkorenpannenkoeken, bosbessenpannenkoeken of Amerikaanse pannenkoeken met bacon.
Ingrediënten
- 200 gram ricotta
- 190 ml halfvolle melk
- 3 eieren
- 90 gram bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 20 gram kristalsuiker
- snufje zout
- 1 theelepel vanille-extract
- Om in te bakken zonnebloemolie
- Optioneel: 250 gram verse aardbeien
- Om te serveren Poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de ricotta in een zeef en laat hem 15 minuten uitlekken boven een kom.
-
Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom en roer met een garde door elkaar.
-
Scheid de eieren. Meng de eigelen met de melk, het vanille-extract en de ricotta in een maatbeker door elkaar.
-
Stop de eiwitten in een schone kom en voeg het snufje zout toe. Klop de eiwitten met een mixer stijf.
-
Schenk het eigeelmengsel bij het bloemmengsel. Roer met een houten lepel door elkaar.
-
Schep het stijfgeklopte eiwit met een houten lepel losjes door het beslag. Zorg dat je niet te enthousiast roert, je wil dat het beslag luchtig blijft, maar zorg wel dat het eiwit opgenomen is.
-
Verhit twee theelepels olie in een bakpan. Schep twee eetlepels beslag in de pan en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 3 minuten (of totdat de randen gaar beginnen te worden). Draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 1 – 2 minuten. Zet het vuur niet te hoog. De pannenkoeken zijn wat dikker en hebben dus wat meer tijd nodig om te bakken. Leg ze op een bord en serveer met verse aardbeien en poedersuiker.
3 Reacties
• Caroline Brouwer op 10 August 2010 ∞
• reinou de haan op 7 January 2012 ∞
• Lisa op 8 January 2012 ∞