Home Page › Toetjes › Fruit ›
Proseccogelei met granaatappel en rozenwater
Een heerlijk toetje met roze prosecco, rozenwater, sinaasappel, slagroom en granaatappel.
Dit toetje ziet er geweldig uit en is ook nog eens erg lekker. Je moet het toetje een nacht in de koelkast laten staan, dus begin op tijd. Ik heb voor dit toetje roze prosecco gebruikt.
Probeer ook eens cranberrygelei met sinaasappel, vruchtengelei met wijn of panna cotta met vlierbloesem.
Ingrediënten
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 450 ml water
- halve sinaasappel
- 450 ml roze prosecco
- 1,5 eetlepel rozenwater
- 7 blaadjes gelatine
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 4 eetlepels gezeefde poedersuiker
- 1 granaatappel
Bereidingswijze & foto's
-
Gebruik een dunschiller om stukken van de schil van de halve sinaasappel af te snijden (de rest van de sinaasappel heb je niet nodig). Meng deze schillen in een steelpan met de kristalsuiker en het water. Zet de pan op laag vuur en roer totdat de suiker opgelost is. Breng het mengsel vervolgens aan de kook en laat 5 minuten koken. Zeef het mengsel om de sinaasappelschillen eruit te halen. Zet apart.
-
Leg de velletjes gelatine 5 minuten in koud water.
-
Meng de prosecco met 1 eetlepel rozenwater in een maatbeker.
-
Knijp de gelatinevellen uit en voeg toe aan het warme suikermengsel. Klop met een garde door elkaar. Giet dit mengsel bij het proseccomengsel en klop even door elkaar zodat het goed mengt.
-
Giet het mengsel in 4 doorzichtige glazen (van ongeveer 225 ml). Zet de glazen in de koelkast en laat een nacht staan.
-
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en de halve eetlepel rozenwater. Schep op elke pudding een lepel slagroom.
-
Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel op de achterkant om de zaadjes uit de vrucht te krijgen. Strooi de zaadjes over de slagroom en serveer meteen.
4 Reacties
• Caroline Brouwer op 7 November 2011 ∞
• Nell Nijssen op 7 November 2011 ∞
• Kelly op 7 November 2011 ∞
• Lisa op 7 November 2011 ∞