Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Mini-tarte tatin met appel en marsepein
Lekkere kleine taartjes van bladerdeeg met appel en marsepein.
Deze taartjes zijn erg lekker, vooral in deze tijd van het jaar. Perfect bijvoorbeeld als toetje op Sinterklaasavond. Gebruik goede marsepein (1:2) of eventueel amandelspijs voor deze taartjes.
Probeer ook eens deze mini-tarte tatin met appel, appelclafoutis of speculaasappeltaart met spijs.
Ingrediënten
- 3 kleine appels
- 100 gram marsepein
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 30 gram roomboter
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 6 bakjes van een muffinvorm in met boter. Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij dan in plakjes.
-
Smelt de boter in een pan, voeg de suiker en de gesneden appels toe. Bestrooi met de kaneel en bak de appels voor ongeveer 10 minuten.
-
Rol ondertussen de marsepein uit (gebruik eventueel wat poedersuiker, zodat het niet aan je werkblad blijft plakken). Steek 6 rondjes uit, die even groot zijn als de muffinvormpjes.
-
Verdeel de appelstukjes over de muffinvormpjes. Beleg met een plakje marspein.
-
Steek 6 rondjes uit het bladerdeeg. Gebruik een iets groter vormpje dan het vormpje dat je gebruikt hebt voor de marsepein.
-
Verdeel het bladerdeeg over de marsepein en duw bij de randen goed in.
-
Zet de vorm in de oven en bak de taartjes 18 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Draai de taartjes meteen om (met een bord op de bovenkant) of schep ze er met een lepel uit. Serveer met wat poedersuiker en eventueel een bolletje ijs.
1 reactie
• Anneke op 29 December 2012 ∞