Mini-tarte tatin met appel en marsepein

Lekkere kleine taartjes van bladerdeeg met appel en marsepein.

Deze taartjes zijn erg lekker, vooral in deze tijd van het jaar. Perfect bijvoorbeeld als toetje op Sinterklaasavond. Gebruik goede marsepein (1:2) of eventueel amandelspijs voor deze taartjes.

Probeer ook eens deze mini-tarte tatin met appel, appelclafoutis of speculaasappeltaart met spijs.

appel mini tarte tatin
Mini-tarte tatin met appel en marsepein
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 personen

Ingrediënten

  • 3 kleine appels
  • 100 gram marsepein
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 6 bakjes van een muffinvorm in met boter. Schil de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snij dan in plakjes. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 004

  2. Smelt de boter in een pan, voeg de suiker en de gesneden appels toe. Bestrooi met de kaneel en bak de appels voor ongeveer 10 minuten. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 005 Mini tarte tatin met appel en marsepein - 006 Mini tarte tatin met appel en marsepein - 009 Mini tarte tatin met appel en marsepein - 010 Mini tarte tatin met appel en marsepein - 013

  3. Rol ondertussen de marsepein uit (gebruik eventueel wat poedersuiker, zodat het niet aan je werkblad blijft plakken). Steek 6 rondjes uit, die even groot zijn als de muffinvormpjes. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 012

  4. Verdeel de appelstukjes over de muffinvormpjes. Beleg met een plakje marspein. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 017

  5. Steek 6 rondjes uit het bladerdeeg. Gebruik een iets groter vormpje dan het vormpje dat je gebruikt hebt voor de marsepein. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 002

  6. Verdeel het bladerdeeg over de marsepein en duw bij de randen goed in. Mini tarte tatin met appel en marsepein - 020

  7. Zet de vorm in de oven en bak de taartjes 18 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Draai de taartjes meteen om (met een bord op de bovenkant) of schep ze er met een lepel uit. Serveer met wat poedersuiker en eventueel een bolletje ijs.

Mini tarte tatin met appel en marsepein - 032

1 reactie

  1. Heerlijk en toch een vrij eenvoudig recept. Ik was er heel blij mee. Paste goed als dessert bij mijn kerstdiner met 14 personen. Het was ook heel goed van te voren voor te bereiden. Na het hoofdgerecht alleen nog in de oven gedaan en geserveerd met een bolletje kaneelijs ernaast om het dessert iets uit te bouwen. Heerlijk! Ook zonder ijs is het taartje heerlijk en compleet overigens.

    Anneke op 29 December 2012

Reactie achterlaten