Home Page › Wereld › Italië ›
Lichte panna cotta met vanille
Een lichte panna cotta met yoghurt, melk en vanille.
Deze panna cotta komt uit het boek Healthy Appetite van Gordon Ramsay. De panna cotta bestaat uit melk en yoghurt, dus niet uit room. En eerlijk is eerlijk, dat proef je dus ook. De textuur is anders dan een panna cotta die vooral uit room bestaat en die zijn, vinden wij, toch lekkerder. Deze panna cotta is wel een goede optie als je een toetje wilt serveren dat minder calorierijk is. Gordon Ramsay serveert er een bosbessensaus bij, maar wij hebben ze besprenkeld met een pasta van vanillestokjes. Zorg ervoor dat het roommengsel helemaal afgekoeld is voordat je de yoghurt erdoorheen roert. Probeer ook eens dit aardbeientoetje, flan of panna cotta met vlierbloesem.
Ingrediënten
- 600 ml volle of halfvolle melk
- 1 vanillestokje
- 125 gram kristalsuiker
- 6 vellen gelatine
- 200 ml yoghurt
- Optioneel pasta van vanillestokjes
- Optioneel verse bosbessen
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de gelatine 5 minuten in koud water zodat ze zacht worden.
-
Giet de melk in een kookpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Voeg toe aan de melk en voeg ook het vanillestokje toe aan de melk. Doe de suiker erbij en zet de pan op het vuur. Verwarm zachtjes en blijf roeren totdat de suiker opgelost is. Breng tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur.
-
Knijp de gelatinevellen uit en voeg toe aan het roommengsel. Klop met een garde totdat de gelatine opgelost is. Laat helemaal afkoelen.
-
Giet het afgekoelde mengsel door een zeef in een maatbeker. Roer de yoghurt door het roommengsel. Giet het in 6 puddingvormpjes of schaaltjes. Dek de panna cotta af met plastic folie en zet ze in de koelkast. Laat een paar uur staan (of een hele nacht) totdat ze opgestijfd zijn. Dip de onderkant even in heet water en draai ze dan om. Serveer met de pasta van vanillestokjes of verse bosbessen.
2 Reacties
• Simone op 25 February 2011 ∞
• Lisa op 26 February 2011 ∞