Home Page › Toetjes › Fruit ›
Kokosijs
Een lekker, fris roomijs met kokos.
Dit ijs is niet zo zoet, dus als je zoet ijs wil, voeg dan wat meer suiker toe. Met een ijsmachine is dit ijs makkelijk om te maken. Heb je geen ijsmachine? Volg dan methode 2. Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.
Dit ijs is erg lekker na Indiaas eten. Probeer ook eens mango-ijs, bananen met chocoladestukjes of kokosijs met banaan.
Ingrediënten
- 50 ml halfvolle melk
- 150 ml, ongeslagen slagroom
- 250 ml kokosmelk
- 4 eetlepels suiker
- 6 eetlepels geraspte kokos
Bereidingswijze & foto's
Het ijs maken in de ijsmachine
-
Verwarm de melk en kokosmelk in een pan totdat het geheel warm is.
-
Voeg de suiker toe en klop totdat de suiker opgelost is.
-
Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor. Laat helemaal afkoelen.
-
Stop het ijs in een ijsmachine. Schud na 10 minuten de geraspte kokos erbij.
-
Vries het ijs daarna in. Laat een 20 minuten zacht worden in de koelkast voordat je het gaat serveren.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.