Home Page › Wereld › Amerika ›
IJscake met chocola en pinda’s
Een ijscake met krokante pinda's, een romige ijslaag en een fudgeachtige chocoladelaag met pindasmaak.
Dit recept zag ik op Sprinkle Bakes (erg leuk blog!). Het recept is oorspronkelijk van Martha Stewart. Snij er dunne plakken van, want het is wel machtig.
Probeer ook eens ijscake met schuim, ijstaart of een bananensplit.
Ingrediënten
- 150 gram pure chocola
- 150 gram melkchocola
- 160 gram pindakaas
- 600 ml ongeklopte slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 gram poedersuiker
- 150 gram gezouten pinda’s
Bereidingswijze & foto's
-
Neem een cakevorm van 1,5 liter en beleg met plastic folie. Zorg dat er aan allebei de kanten genoeg folie uitsteekt om de bovenkant te bedekken.
-
Klop de helft van de slagroom (300 ml) op tot stijve pieken, zet apart.
-
Smelt de melkchocola en de pure chocola (in de magnetron op laag vermogen of au bain marie).
-
Meng de pindakaas met de gesmolten chocola totdat je een samenhangend mengsel hebt. Laat even afkoelen.
-
Vouw het chocolademengsel door het roommengsel. Giet het mengsel in de cakevorm.
-
Klop de rest van de slagroom op met de poedersuiker en het vanille-extract.
-
Schep de slagroom op het chocolademengsel. Strijk de bovenkant met een spatel glad.
-
Bestrooi de slagroom met de pinda’s. Duw ze voorzichtig een stukje in de slagroom.
-
Zet de cakevorm een keer stevig neer op het aanrecht om de lagen te stabiliseren. Vouw het plastic folie over de bovenkant heen. Zet de cake in de vriezer (bij mij was de cake na drie uur nog niet bevroren, dus ik heb hem een nacht laten staan). Haal de cake uit de vriezer en snij in plakken.
Er zijn nog geen reacties.