Home Page › Wereld › Amerika ›
Gebakken bosbessentoetje
Verse bosbessen, gebakken in de oven met een krokante cakelaag eroverheen.
Dit toetje is gebaseerd op een Amerikaanse cobbler. Een cobbler is een laag fruit met een laag beslag eroverheen. Dit wordt gebakken in de oven. Ik heb voor dit recept bevroren bosbessen gebruikt. Je moet ze wel eerst ontdooien voordat je ze kunt gebruiken. Wij hebben ze gebakken in ramequins. De hoeveelheid suiker hangt af van de zoetheid van de bosbessen die je gebruikt. Die van ons waren vrij zoet en hadden dus maar weinig suiker nodig. Probeer ook eens brood- en boterpudding met bosbessen, aardbeiencrumble of bosbessencake.
Ingrediënten
Voor de vulling
- 250 gram bosbessen
- 20 gram kristalsuiker
- sap van een halve citroen
Voor het beslag
- 55 gram bloem
- 20 gram boter
- 90 ml melk
- 30 gram kristalsuiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 eetlepel rietsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Meng de bosbessen met de kristalsuiker en het sap van de halve citroen. Verdeel de bosbessen over twee kleine ovenschaaltjes.
-
Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom. Snij de boter in blokjes en wrijf in de bloem totdat het mengsel lijkt op broodkruimels. Giet er dan de melk bij en klop met een garde tot een beslag.
-
Verdeel het beslag over de bosbessen. Bestrooi met de rietsuiker. Bak de toetjes voor ongeveer 20 minuten in de oven of totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer warm.
3 Reacties
• kaja op 7 January 2011 ∞
• Arjan op 7 January 2011 ∞
• Maxime op 23 July 2013 ∞