Cranachan

Een Schots toetje met frambozen en whisky!

dsc_00705

Probeer ook eens Italiaanse panna cotta, crème karamel of Engelse trifle!

cranachan schots whisky
Cranachan
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gram frambozen
  • 3 eetlepels havermout
  • 150 ml, ongeklopt slagroom
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel whisky

Bereidingswijze & foto's

  1. Rooster de havermout in een bakpan (zonder boter of olie) tot ze bruin kleuren (3 – 5 minuten). dsc_00645

  2. Klop de slagroom stijf en roer de honing en whisky erdoorheen. dsc_00673

  3. Meng de afgekoelde havervlokken door de room.

  4. Was de frambozen.

  5. Schep de frambozen en de room om en om in een glazen kom. Laat minstens 2,5 uur in de koelkast staan.

dsc_00783

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten