Home Page › Toetjes › Fruit ›
Citroensorbetijs
Een heerlijk, fris waterijs met verse citroen.
Dit ijs is erg simpel om te maken met een ijsmachine. Volg, als je geen ijsmachine hebt, methode 2.
Probeer ook eens sinaasappelijs, mangoijs of aardbeiensorbetijs.
Ingrediënten
- 2 citroenen
- 400 ml water
- 100 gram kristalsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Was de citroenen. Rasp de schil, pers het sap uit en bewaar het.
-
Verwarm het water met de overblijfselen van de citroen en breng aan de kook. Vis de citroenen er na 3 minuten uit en voeg de suiker toe. Roer totdat de suiker opgelost is.
-
Haal de pan van het vuur en roer het citroensap en de citroenschil door het suikerwater. Proef het ijs in dit stadium. Je bepaalt namelijk nu de smaak van het ijs. Ik vind het lekker als je de smaak van de citroen goed proeft, maar voor sommige mensen is dit veel te zuur. Voeg meer suiker toe als je het mengsel te zuur vindt.
-
Laat het mengsel helemaal afkoelen voordat je het in de ijsmachine giet. Laat de machine 20 – 30 minuten draaien totdat je ijs hebt. Vries het ijs nog minstens 2 uur in. Zet 15 minuten voordat je het ijs wil gaan eten in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 3 van bovenstaand recept. Laat het citroenmengsel helemaal afkoelen.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het 15 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.
één link van een andere site
3 Reacties
• Thea op 27 July 2009 ∞
• Michelle op 24 July 2011 ∞
• anne huisman op 19 August 2012 ∞