Home Page › Toetjes › Fruit ›
Apfelstrudel!
Winter, sneeuw én apfelstrudel!
Ja gerne! Voor meer lekkere recepten met appel, kijk eens bij appelcrumble, appelclafoutis of appelkruimelmuffins met custard.
Ingrediënten
- 30 gram boter
- 40 gram bruine basterdsuiker
- 500 gram appels
- 1 ei
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel kaneel
- 30 gram rozijnen
- 10 velletjes bladerdeeg kant-en-klaar uit het vriesvak.
Bereidingswijze & foto's
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en leg de plakjes uit op een werkblad of aanrecht.
-
Schil de appels en snij ze in kleine blokjes (1 bij 1 cm).
-
Was en week de rozijnen.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Smelt de boter in een braadpan of bakpan met de basterdsuiker.
-
Voeg de appel en de citroensap toe. Laat het geheel 10 minuten op matig vuur sudderen.
-
Als het mengsel dik en stroperig is geworden, voeg je de rozijnen en de kaneel toe.
Het deeg vullen
-
Vul een kom met handwarm water en maak je vingertoppen nat.
-
Duw, met behulp van een paar druppels water, 5 plakjes bladerdeeg samen. Zorg dat je de grenzen van de plakjes goed aan elkaar plakt.
-
Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg lichtjes met water.
-
Schep het appelmengsel op de plak bladerdeeg die je gemaakt hebt. Zorg dat je de uiteinden (+- 2 cm) van het bladerdeeg niet met het appelmengsel bedekt.
-
Herhaal stap 2 voor de andere 5 plakjes bladerdeeg en bedek hiermee de bovenkant van de apfelstrudel.
De apfelstrudel afmaken
-
Rol de randen van de apfelstrudel een klein beetje op zodat ze omhoog gaan staan.
-
Klop het ei los en bestrijk met een kwastje de bovenkant.
-
Neem een scherp aardappelschilmesje en maak om de centimeter inkepingen in de bovenkant. Laat de randen vrij maar snij in het binnenste stuk horizontale lijnen in het bladerdeeg (alleen in de bovenste laag).
-
Zet de apfelstrudel in de oven en bak voor 30 minuten (of tot hij goudbruin is). Bestrooi de strudel met poedersuiker. Serveer de strudel met slagroom en/of vanille-ijs. Ook custard of warme vanillevla erbij is erg lekker.
6 Reacties
• Greet op 14 January 2011 ∞
• Lisa op 14 January 2011 ∞
• Greet op 14 January 2011 ∞
• Lisa op 14 January 2011 ∞
• Linda op 28 December 2011 ∞
• Lisa op 28 December 2011 ∞