Aardbeientoetje met passievruchten

Een lekker fris toetje met verse aardbeien, passievruchten en slagroom.

Dit is een makkelijk toetje voor in de zomer.

Probeer ook eens mangocarpaccio met frambozen, zomerfruit met Barbados cream of aardbeiencrumble.

aardbeientoetje
Aardbeientoetje met passievruchten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 handjes verse aardbeien
  • 2 passievruchten
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel brandewijn

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze. Stop ze in een kom met de brandewijn en pureer de helft grof met een vork. Bedek met plastic folie en laat 15 minuten staan. Aardbeientoetje met room - 001 Aardbeientoetje met room - 006 Aardbeientoetje met room - 008

  2. Klop de slagroom stijf.

  3. Halveer de passievruchten en schraap het zaad en het sap van 1 van de passievruchten bij de room. Schep losjes door elkaar. Aardbeientoetje met room - 011 Aardbeientoetje met room - 012

  4. Neem 2 glazen schaaltjes of glazen. Verdeel de helft van het aardbeienmengsel over de twee glazen. Verdeel de helft van de room over de glazen. Schep daar de rest van het aardbeienmengsel op en sluit af met de rest van de room. Aardbeientoetje met room - 015 Aardbeientoetje met room - 016 Aardbeientoetje met room - 017

  5. Verdeel de inhoud van de laatste passievrucht over de bovenkant van de toetjes. Zet in de koelkast en laat goed koud worden voordat je het serveert.

Aardbeientoetje met room - 024

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten