Home Page › Toetjes › Fruit ›
Aardbeientoetje met passievruchten
Een lekker fris toetje met verse aardbeien, passievruchten en slagroom.
Dit is een makkelijk toetje voor in de zomer.
Probeer ook eens mangocarpaccio met frambozen, zomerfruit met Barbados cream of aardbeiencrumble.
Ingrediënten
- 2 handjes verse aardbeien
- 2 passievruchten
- 100 ml slagroom
- 1 eetlepel brandewijn
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze. Stop ze in een kom met de brandewijn en pureer de helft grof met een vork. Bedek met plastic folie en laat 15 minuten staan.
-
Klop de slagroom stijf.
-
Halveer de passievruchten en schraap het zaad en het sap van 1 van de passievruchten bij de room. Schep losjes door elkaar.
-
Neem 2 glazen schaaltjes of glazen. Verdeel de helft van het aardbeienmengsel over de twee glazen. Verdeel de helft van de room over de glazen. Schep daar de rest van het aardbeienmengsel op en sluit af met de rest van de room.
-
Verdeel de inhoud van de laatste passievrucht over de bovenkant van de toetjes. Zet in de koelkast en laat goed koud worden voordat je het serveert.
Er zijn nog geen reacties.