Home Page › Toetjes › Fruit ›
Aardbeiensortbetijs
Heerlijk fris ijs op waterbasis met verse aardbeien!
De smaak van de aardbeien die je gebruikt, bepalen de smaak van je ijs. Gebruik dus smaakvolle, kleine aardbeien en niet die grote waterbommen. Dit ijs is erg simpel om te maken met een ijsmachine. Volg, als je geen ijsmachine hebt, methode 2.
Probeer ook eens sinaasappelijs, mangoijs of banaan-kokosroomijs.
Ingrediënten
- 450 gram verse aardbeien
- 90 gram kristalsuiker
- 150 ml water
- 2 theelepels citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Meng het water met de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker helemaal opgelost is (paar minuten). Laat het mengsel afkoelen.
-
Was de aardbeien en snij de kroontjes eraf.
-
Pureer de aardbeien met een staafmixer.
-
Meng het citroensap en het watermengsel door de aardbeienpuree heen.
-
Schenk het mengsel in de ijsmachine en vries in ongeveer 30 minuten in.
-
Zet het ijs voor minstens een uur in de vriezer. Haal 10 minuten voordat je het wil serveren uit de vriezer.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 4 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het 10 minuten voordat je het wilt eten in de koelkast.
1 reactie
• Sonya op 17 June 2009 ∞