Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Aardbeiencake
Een heerlijke aardbeiencake!
Deze aardbeiencake had ik gezien op smitten kitchen. Het oorspronkelijke recept is van Martha Stewart. Het is echt een lekkere cake! Ideaal om iets feestelijks te maken van een bak aardbeien. Ik heb een kleinere taartvorm gebruikt, waardoor ik soms twee lagen met aardbeien had in plaats van één.
Probeer ook eens brownies met aardbeien, aardbeientaart of aardbeiencrumble.
Ingrediënten
- 85 gram ongezouten roomboter
- 190 gram bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 120 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 450 gram aardbeien
- 25 gram fijne kristalsuiker (extra)
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 18 cm in met boter. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze.
-
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout met een garde in een kom.
-
Meng in een grote kom de boter en de suiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (3 minuten).
-
Klop het ei, de melk en de vanille los in een maatbeker. Schenk bij de boter en klop tot een romig mengsel.
-
Voeg het bloemmengsel toe. Roer door elkaar totdat je een glad mengsel hebt (stop meteen met roeren zodra het mengsel gemengd is).
-
Giet het mengsel in de vorm. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Bestrooi met de extra kristalsuiker.
-
Zet de cake in de oven en bak voor 10 minuten. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak de cake nog eens 50 – 60 minuten of totdat een prikker schoon uit het beslag komt (prik niet in de aardbeien, die blijven namelijk nat). Laat de cake afkoelen in de vorm. Serveer eventueel met slagroom.
9 Reacties
• Chantal op 2 October 2011 ∞
• Lisa op 2 October 2011 ∞
• jacquellien op 23 April 2012 ∞
• Ria op 9 July 2012 ∞
• Saskia op 3 August 2012 ∞
• Lisa op 3 August 2012 ∞
• Carmen op 15 September 2012 ∞
• Lisa op 16 September 2012 ∞
• Sacha op 4 May 2013 ∞