Home Page › Brunch ›
Pitabroodjes
Heerlijke zachte pitabroodjes, ideaal voor bijvoorbeeld falafel of shoarma.
Deze broodjes zijn erg makkelijk om te maken met een broodbakmachine. Het recept komt uit Het broodmachine bakboek van Jennie Shapter. Wil je weten wat wij van dit boek vinden? Lees dan onze recensie. Probeer ook eens walnotenbrood met honing, olijfoliebrood of wortelbrood met walnoten.
Ingrediënten
- 210 ml water
- 1 eetlepel olijfolie
- 350 gram bloem
- 1,5 theelepel zout
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 theelepel gedroogde gist
Bereidingswijze & foto's
-
Schenk het water en de olie in de broodvorm. Bedek met de bloem alle vloeistof en voeg het zout en de suiker in aparte hoeken toe. Maak een kuiltje in het midden en strooi daar de gist in. Zet de machine op de deegstand.
-
Bestuif een werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed het voorzichtig door.
-
Verdeel het deeg in 7 stukken en rol elk stuk tot een balletje. Bedek de balletjes met plastic folie dat je lichtjes hebt ingesmeerd met olie.
-
Verwarm de oven voor op 230°C. Schuif twee bakplaten in de oven.
-
Rol elk balletje (op een met bloem bestoven werkblad) uit tot een ronde vorm. Bestrooi ze lichtjes met bloem. Bedek ze opnieuw losjes met plastic folie en laat ze 10 minuten staan.
-
Leg de pitabroodjes op de bakplaat en bak ze 5 – 6 minuten of tot ze opgezwollen en lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
Er zijn nog geen reacties.