Home Page › Brunch ›
Opgerolde kaneelbroodjes
Opgerolde broodjes met kaneelsmaak.
Broodjes maken is leuk en ontspannend, je moet alleen wel wat geduld opbrengen om het deeg de kans te geven om te rijzen. Gebruik bloem van goede kwaliteit. Hoe beter de bloem, hoe beter de broodjes.
Probeer ook eens kaneelmuffins, mueslibolletjes en appelkruimelmuffins.
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 zakje, 7 gram gedroogde gist
- 1 theelepel suiker
- 275 ml handwarm water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei
- zout 1 theelepel
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 4 eetlepels kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de bloem in een kom met de gist.
-
Voeg de suiker en het zout toe.
-
Voeg de olie toe en schenk vervolgens langzaam het water erbij. Kneed met je handen een samenhangend deeg. Maak er een bal van en leg een theedoek over de kom. Zet de kom op een warme plek en laat 1 uur rijzen.
-
Kneed het deeg na het uur nogmaals goed door. Laat opnieuw een uur rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 230°C.
-
Meng de kaneel met de suiker op een bord.
-
Maak lange rolletjes (ongeveer 15 cm) van het deeg.
-
Klop het ei los en smeer de rolletjes in met ei.
-
Rol de rolletjes door de kaneelsuiker en rol ze op.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de rolletjes erop.
-
Bak de broodjes voor 10 – 15 minuten of totdat ze goudbruin van kleur zijn.
Er zijn nog geen reacties.