Khobz

Een heerlijk, zacht, Arabisch platbrood.

Deze Arabische broodjes zijn heerlijk om te dippen. Je kunt ze ook vullen met falafel, kebab of shoarma. Het melkpoeder maakt de broodjes extra zacht. Het recept komt uit van Diana Henry. Zij heeft het recept gekregen van een Libanees restaurant in Londen (Noura).

Probeer ook eens landbrood, focaccia of pitabroodjes.

arabisch platbrood khobz platbrood
Khobz
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 broodjes

Ingrediënten

  • 2 theelepels gedroogde gist
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 400 ml handwarm water
  • 750 gram wit broodmeel
  • 60 gram melkpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Zeef het broodmeel, de gist en het melkpoeder in een kom. Arabisch platbrood - 01 Arabisch platbrood - 05

  2. Voeg het zout, de olijfolie en de kristalsuiker toe. Gebruik een mixer met deeghaken en voeg het water in een langzame, constante stroom toe. Arabisch platbrood - 07

  3. Kneed het deeg met een mixer met deeghaken voor ongeveer 10 minuten of totdat het deeg zacht en glanzend is. Arabisch platbrood - 09

  4. Vet een grote kom lichtjes in met olijfolie. Leg het deeg erin en draai het om zodat het overal bedekt is met een dun laagje olie. Bedek de kom met plastic folie en laat anderhalf uur rijzen op een warme plek. Arabisch platbrood - 12 Arabisch platbrood - 13

  5. Sla het deeg terug. Verdeel in acht stukken. Bestuif een werkblad met bloem en leg de stukken erop. Rol elk stuk uit tot een dikte van 2 mm. Leg deze uitgerolde stukken op een stuk bakpapier. Bedek losjes met plastic folie en laat nog eens een half uur rijzen. Arabisch platbrood - 16 Arabisch platbrood - 17 Arabisch platbrood - 18 Arabisch platbrood - 21

  6. Verwarm de oven voor op 240°C met de bakplaat in de oven.

  7. Besprenkel de bakplaat met wat olijfolie en leg er een broodje op. Besprenkel ze met wat water en bak ze 7 minuten in de oven. Het broodje moet bol worden en aan de binnenkant zacht blijven. Serveer ze warm.

Arabisch platbrood - 23

7 Reacties

  1. Hey! Waar koop ik magere melkpoeder?

    Alvast bedankt! RiRi

    RiRi op 4 December 2011

  2. Hoi RiRi, melkpoeder kun je kopen in de supermarkt (meestal bij de houdbare slagroom). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 4 December 2011

  3. zo deze zijn echt zo veel lekkerder dan de broodjes van de supermarkt! zelf m’n zoontje van 5 zat met z’n duim omhoog :-D

    Karoline op 21 February 2012

  4. Hoi Karoline, wat leuk! Heel erg bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 February 2012

  5. Hoi, misschien een stomme vraag hoor, maar bij punt 5 staat: “Sla het deeg terug”. Wat bedoel je daarmee?

    Groetjes, Janna

    Janna op 25 March 2012

  6. Hoi Janne, er zijn geen stomme vragen ;). Ik bedoel daarmee dat je de lucht uit het deeg ‘slaat’ (eigenlijk meer kneden en duwen dan slaan). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 March 2012

  7. ik kan de melkpoeder bij mijn AH (XL) niet vinden, waar kopen jullie dat??

    karmelita op 17 September 2012

Reactie achterlaten