Home Page › Brunch ›
Khobz
Een heerlijk, zacht, Arabisch platbrood.
Deze Arabische broodjes zijn heerlijk om te dippen. Je kunt ze ook vullen met falafel, kebab of shoarma. Het melkpoeder maakt de broodjes extra zacht. Het recept komt uit van Diana Henry. Zij heeft het recept gekregen van een Libanees restaurant in Londen (Noura).
Probeer ook eens landbrood, focaccia of pitabroodjes.
Ingrediënten
- 2 theelepels gedroogde gist
- 1 theelepel kristalsuiker
- 400 ml handwarm water
- 750 gram wit broodmeel
- 60 gram melkpoeder
- 1,5 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Zeef het broodmeel, de gist en het melkpoeder in een kom.
-
Voeg het zout, de olijfolie en de kristalsuiker toe. Gebruik een mixer met deeghaken en voeg het water in een langzame, constante stroom toe.
-
Kneed het deeg met een mixer met deeghaken voor ongeveer 10 minuten of totdat het deeg zacht en glanzend is.
-
Vet een grote kom lichtjes in met olijfolie. Leg het deeg erin en draai het om zodat het overal bedekt is met een dun laagje olie. Bedek de kom met plastic folie en laat anderhalf uur rijzen op een warme plek.
-
Sla het deeg terug. Verdeel in acht stukken. Bestuif een werkblad met bloem en leg de stukken erop. Rol elk stuk uit tot een dikte van 2 mm. Leg deze uitgerolde stukken op een stuk bakpapier. Bedek losjes met plastic folie en laat nog eens een half uur rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 240°C met de bakplaat in de oven.
-
Besprenkel de bakplaat met wat olijfolie en leg er een broodje op. Besprenkel ze met wat water en bak ze 7 minuten in de oven. Het broodje moet bol worden en aan de binnenkant zacht blijven. Serveer ze warm.
7 Reacties
• RiRi op 4 December 2011 ∞
• Lisa op 4 December 2011 ∞
• Karoline op 21 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞
• Janna op 25 March 2012 ∞
• Lisa op 27 March 2012 ∞
• karmelita op 17 September 2012 ∞