Karnemelkbrood

Witbrood uit de broodbakmachine met karnemelk.

Dit is een erg simpel en lekker brood, ik vond het op deze website. Ik heb de honing vervangen door ahornsiroop.

Probeer ook eens dit landbrood, deze brioche of dit olijfoliebrood.

ahornsiroop karnemelk witbrood
Karnemelkbrood
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
1 brood

Ingrediënten

  • 2 theelepels gedroogde gist
  • 375 gram wit broodmeel
  • 1,5 theelepel zout
  • 180 ml karnemelk
  • 15 gram roomboter
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 120 ml lauwwarm water

Bereidingswijze & foto's

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  2. Stop de ingrediënten in de vorm van de broodbakmachine. De volgorde kan per apparaat verschillen. In mijn machine moeten eerst de natte ingrediënten en dan de droge ingrediënten worden toegevoegd. De gist en het zout moet je in verschillende hoeken strooien. Karnemelkbrood - 002 Karnemelkbrood - 005

  3. Zet de machine op de stand ‘witbrood’ en wacht totdat de machine je ingrediënten heeft omgetoverd tot een prachtig, knapperig brood. Karnemelkbrood - 006 Karnemelkbrood - 007

Karnemelkbrood - 014

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten