Home Page › Brunch ›
Kaasscones
Heerlijke, Engelse scones met kaas!
Ik heb voor de kaas in deze scones een mengsel gebruikt van extra pittige Parmezaanse kaas en jong geraspte kaas. Probeer ook eens scones, Yorkshire puddings of knoflookbrood.
Ingrediënten
- 110 gram geraspte kaas
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gram koude boter
- 1 ei
- 125 ml melk
Bewerk het deeg zo kort mogelijk, anders worden je scones taai.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder in een kom.
-
Snij de boter in blokjes en voeg toe aan het bakmeelmengsel. Wrijf de boter in de bloem totdat je een mengsel hebt dat lijkt op fijn broodkruim.
-
Hou twee eetlepels kaas apart en roer de rest door het meelmengsel.
-
Gebruik een mes om het geheel te mengen (maak snijdende bewegingen).
-
Meng het ei met de melk en voeg toe aan het meelmengsel. Maak opnieuw snijdende bewegingen met je mes om het geheel te mengen. Kneed het deeg vervolgens heel kort tot je een samenhangend geheel hebt, stop meteen als het deeg samen gekomen is.
-
Bestuif een werkblad lichtjes met bloem. Druk het deeg uit tot een hoogte van 4 cm. Gebruik een ronde uitsteker en haal 5 scones uit het deeg.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de scones erop. Bestrijk ze met een beetje extra melk en strooi de overige kaas eroverheen.
-
Bak de scones 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze gerezen zijn en goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Deze scones zijn warm heerlijk!
Er zijn nog geen reacties.