Home Page › Brunch ›
Granola
Lekker om mee te ontbijten!
Ik zag granola altijd als een soort Engelse cruesli, maar nadat ik even rondgekeken had op internet, bleek het toch niet helemaal hetzelfde te zijn. Wij maken vaak dit recept van BBC Good Food. Ik gooi er dan vaak in wat we toevallig in de kast hebben staan. Heerlijk als ontbijt met wat melk of yoghurt. Voor deze versie heb ik weer wat andere ingrediënten gebruikt, maar je kunt gewoon gebruiken wat je lekker vindt. Als je de hoeveelheden maar ongeveer hetzelfde houdt.
Probeer ook eens rozijnenscones, appelmoesmuffins met rozijnen of schnecken.
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 125 ml ahornsiroop
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 gram havermout
- 2 eetlepels sesamzaad
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 75 gram amandelen
- 60 gram hazelnoten
- 75 gram pecannoten
- 75 gram walnoten
- 75 gram rozijnen
- 50 gram geraspte kokosnoot
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 150°C. Beleg twee bakplaten met bakpapier.
-
Meng de olie, ahornsiroop, honing en de vanille in een grote kom.
-
Voeg alle ingrediënten, behalve de rozijnen en de kokosnoot, toe en roer door elkaar.
-
Verdeel de granola over de twee bakplaten.
-
Bak de granola 15 minuten in de oven. Voeg de kokosnoot en de rozijnen toe en hussel door elkaar. Bak nog eens 10 – 15 minuten.
-
Hussel de granola door elkaar met een vork en laat afkoelen. Serveer koud met melk of yoghurt. Je kunt de granola een maand bewaren in een afgesloten bak.
2 Reacties
• caroline brouwer op 26 August 2012 ∞
• Daisy op 30 August 2012 ∞