Home Page › Brunch ›
Engelse crumpets
Gebakken broodjes uit Engeland!
Eigenlijk zijn crumpets net grote poffertjes met gaten erin. Ze worden in Engeland geroosterd en gegeten met boter (ik vind ze ook erg lekker met jam). Dit is de derde keer dat ik een recept voor crumpets heb geprobeerd en eindelijk zijn ze gelukt! Al eerder probeerde ik ze te maken met een recept van Rachel Allen en een recept dat ik op het internet had gevonden, maar allebei lieten ze niet die karakteristieke gaatjes zien aan de bovenkant. Toen ze dit keer verschenen in de pan, kon ik dan ook een vreugdedansje niet onderdrukken!
Om crumpets te maken heb je bakringen nodig en veel geduld. Je moet de bakringen goed invetten, anders bakken ze aan. Ook moet het vuur precies goed zijn (anders is de onderkant zwart zodra de crumpets gaar zijn). Per crumpet ben je ongeveer 6 – 8 minuten aan het bakken, dus het is handig om meerdere bakringen te hebben. Wij hadden er twee, maar dat duurde nogal lang. Nou ben ik niet de meest geduldige persoon op aarde, dus nadat ik er een paar op de ‘traditionele’ manier gemaakt had, heb ik ze gewoon zonder bakring gebakken. Je krijgt dan kleine pannenkoekjes (die ze ‘pikelets’ noemen).
Het recept komt uit het geweldige boek Bread van Daniel Stevens. Probeer ook eens pain aux raisin, rozijnenscones of schnecken.
Ingrediënten
- 450 gram bloem
- 350 ml warme melk
- 350 ml warm water
- 5 gram gedroogde gist
- 8 gram zout
- 1 theelepel bakpoeder
- Om te bakken zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Meng in een kom de bloem, de melk, het water en de gist. Klop met een garde door elkaar. Je hebt nu een glad beslag. Bedek met folie en laat 2 uur op een warme plek rijzen (je kunt het ook 3 – 4 uur laten staan).
-
Meng het zout en het bakpoeder vlak voor het bakken door het beslag.
-
Zet een grote bakpan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Vet de bakringen en de bakpan in met olie.
-
Zet de bakringen in de pan en vul ze met ongeveer 2 cm beslag. Het beslag moet in de ring blijven en na een paar minuten krijg je heel wat bubbels te zien (voeg, als dit niet gebeurt, eventueel nog wat water of bloem toe aan het beslag). Wacht tot de bovenkant bijna droog is (ongeveer 5 – 6 minuten) en draai de ring dan om. Bak de onderkant nog eens 2 minuten of totdat hij goudbruin is. Bak zo alle crumpets.
-
Serveer de crumpets met boter en eventueel met jam. Je kunt ze invriezen, pak ze dan goed in met folie.
2 Reacties
• pim op 19 May 2012 ∞
• Wietske op 29 January 2013 ∞