Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.

Verse gember bewaren

Gember - 003

Hier een tip van ons. We hebben het al bij verschillende wokrecepten gezet, maar willen het hier toch nog een keer noemen. Verse gember geeft een enorme boost aan de smaak van je gerecht. In de supermarkten kun je eigenlijk altijd alleen maar stukken van 250 – 500 gram kopen. Voor een gemiddeld wokgerecht heb je een duimstuk gember nodig. Het is zonde om de rest dan maar weg te gooien.

Wij hakken gember altijd in stukken van 4 cm groot. Vervolgens pakken we ze in met plastic folie en leggen we ze in de vriezer. Als we dan verse gember nodig hebben, kunnen we zo een stukje uit de vriezer halen. Je merkt geen smaakverschil én het is een stuk makkelijker om te raspen.

Als we de gember nodig hebben, halen we het uit de vriezer en laten 5 minuten liggen. De schil is dan zacht genoeg om met een mesje eraf te snijden. Vervolgens rasp je de rest, ideaal!

1 reactie

  1. Super tip en ik lees het nu pas. Dit gaat gember weggooien voorkomen. Overigens doe ik dit wel al tijden met spaanse pepers.In een hersluitbaar zakje. Het pepertje is heel snel ontdooit.

    Jolanda op 13 September 2011

Reactie achterlaten

Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: