Cheeseburger

Simpele broodjes met een hamburger en kaas.

Dit zijn lekkere, simpele broodjes. Heerlijk met een frisse salade. Je kunt aan je burger ook nog sla of uiringen toevoegen. Voor het maken van de hamburgers geldt dat je goed op de structuur van de ballen moet letten als je ze maakt. Hieronder staat een basisrecept, maar het kan zijn dat je wat meer paneermeel nodig hebt. Zorg dat je stevige ballen maakt, dan vallen ze ook in de pan niet uit elkaar. Serveer bijvoorbeeld met een salade met blauwe kaas en pijnboompitten, een salade met olijven en Parmezaanse kaas of met deze lekkere tomatensalsa.

 

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram gemengd gehakt
  • 80 gram paneermeel
  • 1 middelgrote ui
  • 1 ei
  • Naar smaak Zout en peper
  • 6 hamburger- broodjes
  • 6 plakken cheddar smeltkaas
  • 6 theelepels ketchup
  • 6 theelepels mosterd
  • klontje boter

 

Recept

Bereidingswijze

  1. Stop het gehakt in een kom. Pel de ui en snij in hele kleine stukjes. Voeg toe aan het gehakt. Voeg het paneermeel toe. Breek het ei erbij en kneed met je handen tot een samenhangend mengsel. Voeg eventueel nog wat paneermeel toe als het nodig is (of wat melk, mochten de ballen te droog zijn). Breng op smaak met zout en peper. Rol van het gehakt zes ballen en druk die plat tot een hamburger.DSC_0040DSC_0042DSC_0045DSC_0047
  2. Laat de boter smelten in een grillpan en bak de hamburger in de pan in ongeveer 6 – 8 minuten gaar.
  3. Halveer de hamburgerbroodjes en leg ze ongeveer 30 sec. in een grillpan totdat ze lichtbruin zien.DSC_0050
  4. Leg op elk broodje een plakje cheddar. Leg de hamburger er bovenop en besmeer de andere kant van de hamburger met 1 theelepel mosterd en 1 theelepel ketchup. Serveer met een salade.

 


Geplaatst

in

door

Tags: