Koffietaart met Kahlúa

Een lekkere, smeuïge taart met koffie en Kahlua.

Laat je niet afschrikken door de Kahlúa in dit recept. Je kunt het makkelijk vervangen door Baileys of, in het deeg en de botercrème, door een theelepel vanille-extract. Dit is een heerlijke taart, makkelijk om te maken en met een lekkere koffiesmaak.

Probeer ook eens worteltaart met geroosterde walnoten, tiramisutaart met aardbeien of chocoladetaart met mokka.

espresso kahlúa koffie koffietaart
Koffietaart met Kahlúa
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 - 10 stukjes

Ingrediënten

  • 250 ml verse koffie
  • 50 gram kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 225 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1 eetlepel Kahlua
  • 2 eieren

Voor de bovenkant

  • 3 eetlepels Kahlua
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel espressopoeder

Bereidingswijze & foto's

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee vormen van 20 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier. Koffietaart - 09

  2. Meng de 50 gram suiker met de koffie in een kom. Koffietaart - 02

  3. Klop de boter met de suiker romig (een paar minuten). Koffietaart - 06

  4. Meng de bloem, het bakpoeder en het zuiveringszout in een kom.

  5. Voeg de Kahlúa toe aan het botermengsel en klop nog een minuut. Koffietaart - 04 Koffietaart - 07

  6. Voeg een ei toe, meteen gevolgd door een lepel van het bloemmengsel. Klop even goed door elkaar en voeg dan het tweede ei toe. Klop weer goed door elkaar. Koffietaart - 10 Koffietaart - 11

  7. Voeg de rest van het bloemmengsel toe en klop op een lage stand door elkaar. Koffietaart - 14

  8. Giet de koffie erbij en klop op de laagste stand. Stop meteen zodra de koffie is opgenomen. Koffietaart - 16 Koffietaart - 19

  9. Verdeel het beslag over de twee vormen en zet ze in de oven. Bak ze 20 – 25 minuten of totdat een prikker schoon uit de cakebodems komt. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en draai ze dan om op een rooster. Laat helemaal afkoelen. Koffietaart - 21 Koffietaart - 25

  10. Stop alle ingrediënten voor de botercrème in de keukenmachine en draai tot een glad mengsel. Als je het met de hand mengt, zorg dan dat je eerst de poedersuiker zeeft. Als je koffiekorrels gebruikt, zorg dan dat je het eerst oplost in de Kahlúa. Koffietaart - 33 Koffietaart - 34 Koffietaart - 37

  11. Besmeer een derde van het mengsel op een afgekoelde cakebodem, smeer uit met een mes. Leg de andere cakebodem erop en besmeer de taart met de rest van de botercrème. Koffietaart - 39 Koffietaart - 44 Koffietaart - 46

Koffietaart - 61

1 reactie

  1. Yummy, wat ziet die er weer lekker uit! Die gaan we zeker een keer maken!

    Caroline Brouwer op 10 August 2012

Reactie achterlaten