Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Gemberkoekjes
Simpele, maar lekkere, koekjes met gember.
Probeer ook eens amandelkoekjes, havermoutkoekjes of amaretti.
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 250 gram kristalsuiker
- 100 gram, op kamertemperatuur boter
- 1 theelepel bakpoeder
- 1,5 theelepel gemberpoeder
- 1 ei
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 150°C
-
Klop de boter en suiker romig (een paar minuten).
-
Voeg het ei toe en klop opnieuw een paar minuten.
-
Zeef de bloem, het bakpoeder en het gemberpoeder bij het botermengsel. Roer door elkaar.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier.
-
Gebruik een theelepel om het beslag op de bakplaat te leggen. Laat minstens 3 cm tussen de koekjes, want de koekjes lopen uit tijdens het bakken.
-
Bak de koekjes 25 – 30 minuten in de oven of totdat ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.