Gemberkoekjes

Simpele, maar lekkere, koekjes met gember.

Probeer ook eens amandelkoekjes, havermoutkoekjes of amaretti.

Gemberkoekjes - 16

gemberkoekjes gemberpoeder koekjes met gember
Gemberkoekjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
30 koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 100 gram, op kamertemperatuur boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 ei

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 150°C

  1. Klop de boter en suiker romig (een paar minuten). Gemberkoekjes - 05

  2. Voeg het ei toe en klop opnieuw een paar minuten. Gemberkoekjes - 08

  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het gemberpoeder bij het botermengsel. Roer door elkaar. Gemberkoekjes - 14 Gemberkoekjes - 18

  4. Beleg een bakplaat met bakpapier.

  5. Gebruik een theelepel om het beslag op de bakplaat te leggen. Laat minstens 3 cm tussen de koekjes, want de koekjes lopen uit tijdens het bakken. Gemberkoekjes - 20

  6. Bak de koekjes 25 – 30 minuten in de oven of totdat ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Gemberkoekjes - 21

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten