Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Ganache
Maak je eigen ganache! Ganache is een heerlijke chocoladeglazuur voor cakejes en taarten.
Probeer ook eens fondant, boterglazuur of poedersuikerglazuur.
Ingrediënten
voor het maken van ganache- 250 ml, ongeklopt slagroom
- 250 gram, puur of melk chocolade
Wil je cakejes maken met ganache? Kijk dan eens bij chocoladecakejes of maak een chocoladetaart met mokka.
Bereidingswijze & foto's
-
Breek de chocola in stukken.
-
Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de stukken chocola toe.
-
Laat de chocolade smelten terwijl je blijft roeren.
-
Haal, zodra de chocola gesmolten is, de pan van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.
-
Klop het mengsel met een garde los en smeer met een lepel op een cakeje.
1 reactie
• mariska op 23 September 2010 ∞