Ganache

Maak je eigen ganache! Ganache is een heerlijke chocoladeglazuur voor cakejes en taarten.

Probeer ook eens fondant, boterglazuur of poedersuikerglazuur.

cakejes versieren chocoladeglazuur ganache
Ganache
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
300 ml

Ingrediënten

voor het maken van ganache

  • 250 ml, ongeklopt slagroom
  • 250 gram, puur of melk chocolade

Wil je cakejes maken met ganache? Kijk dan eens bij chocoladecakejes of maak een chocoladetaart met mokka.

Bereidingswijze & foto's

  1. Breek de chocola in stukken.

  2. Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de stukken chocola toe. 3378435175_fa2e2ff56e

  3. Laat de chocolade smelten terwijl je blijft roeren. dsc_00792

  4. Haal, zodra de chocola gesmolten is, de pan van het vuur en laat 30 minuten afkoelen.

  5. Klop het mengsel met een garde los en smeer met een lepel op een cakeje.

3392536118_4d7a31f52a1

1 reactie

  1. bedankt voor het reept

    mariska op 23 September 2010

Reactie achterlaten