Chocoladepatronen

Hoe maak je mooie patronen in de chocola op je taart of cakejes?

Je kunt cakejes en taarten een stuk aantrekkelijker maken door er mooie patronen in te maken. De beste manier is om een donkere chocola te gebruiken (bijvoorbeeld puur of melk) en hier met witte chocola een patroon in te trekken (of andersom). Ik geef hier twee voorbeelden. De eerste manier is om de witte chocola door de donkere chocola heen te trekken. Dit geeft een mooi marmereffect. Je kunt ook de chocoladelaag laten drogen en vervolgens versieren met witte chocola, dit is te zien bij het ruiteffect. Experimenteer er op los!

Chocoladepatronen
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal

Ingrediënten

  • chocola

Bereidingswijze & foto's

Een bloem in chocola

  1. Bekleed een cakeje of taart met gesmolten chocola. Zorg ervoor dat de chocola nog zacht is als je het cakeje gaat versieren.

  2. Smelt witte chocola en trek met een satéprikker lijntjes door de donkere chocola. Maak twee bloemvormige figuren, één grote aan de buitenkant en een kleinere aan de binnenkant. Trek de satéprikker door de chocola heen en laat hard worden. DSC_0340

Een ruiteffect

  1. Bekleed een cakeje of taart met gesmolten chocola. Laat de chocola hard worden.

  2. Smelt witte chocola. Trek met witte chocola ruiten over de donkere chocola heen. Laat de chocola hard worden. DSC_0307

DSC_0306

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten