Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Koffiecakejes
Cakejes met koffie en walnoten.
Ik heb deze cakejes gebakken in een mini-muffinvorm. Je hebt dan genoeg beslag voor 35 stuks. Je kunt ze ook in een gewone muffinvorm bakken, dan is het genoeg voor 12 stuks.
Probeer ook eens pecancakejes met ahornsiroop, cappuccino cupcakes of koffiecakejes met banaan.
Ingrediënten
- 115 gram fijne kristalsuiker
- 115 gram ongezouten boter
- 2 eieren
- 80 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 gram walnoten
- 2 theelepels koffiepoeder
Voor de bovenkant
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram poedersuiker
- 2 theelepels koffiepoeder
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in.
-
Stop de walnoten in een keukenmachine en hak ze fijn. Meng het koffiepoeder met een eetlepel kokend water en roer door elkaar.
-
Klop de boter en suiker romig met een elektrische mixer. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je goed klopt na elk ei.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de gemalen walnoten toe. Schep door elkaar.
-
Voeg de koffie toe en roer voorzichtig door elkaar.
-
Vul de vormpjes met het mengsel.
-
Bak de cakejes 12 minuten (voor mini’s) of 16 minuten (voor gewone cakejes) in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
-
Meng de koffie voor het glazuur met een eetlepel kokend water. Zet apart.
-
Stop de boter, poedersuiker en koffie in een kom. Klop met een elektrische mixer tot een romig en luchtig mengsel. Schep het mengsel in een spuitzak en decoreer elk (afgekoelde) cakeje met een toef. Je kunt het glazuur ook op de cakejes smeren met een mes.
2 Reacties
• Fatima op 17 January 2013 ∞
• Lisa op 20 January 2013 ∞