Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Kruidcake
Een lekker cake met kaneel, gemberpoeder, gemalen kruidnagel en nootmuskaat.
Dit is de cake die ik ook heb gebruikt om deze cake pops te maken. Het is een simpele cake, maar daarom niet minder lekker. Gebruik goede boter (en zeker geen margarine), dat maakt echt het verschil in een cake.
Probeer ook eens limoencake, Hollandse appelcake of kruidcake met courgette en walnoten.
Ingrediënten
- 225 gram roomboter
- 225 gram bruine basterdsuiker
- 225 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eieren
- 2 theelepels gemalen kaneel
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/8 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- snuf zout
- 1 eetlepel melk
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm van 1,5 liter in met boter en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout, de kaneel, de kruidnagel, het gemberpoeder en de nootmuskaat in een kom.
-
Stop de boter met de suiker in de kom van een mixer. Klop met een elektrische mixer in 3 – 4 minuten romig.
-
Voeg een voor een de eieren toe en klop goed na toevoeging van elk ei.
-
Voeg het bloemmengsel toe en schep door elkaar. Roer de melk door het beslag. Stop meteen met roeren als het gemengd is, van te veel roeren wordt de cake taai.
-
Schep het cakebeslag in de vorm en bak de cake 50 – 55 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de cake komt. Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm. Til hem dan uit de vorm en zet op een rooster. Laat verder afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
2 Reacties
• Lilian op 3 November 2011 ∞
• Lisa op 4 November 2011 ∞