Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Amandelcake met kersen
Een cake met amandelen en geglaceerde kersen. Je kunt ook verse kersen gebruiken!
Deze cake komt uit ‘Mary Berry’s Baking Bible’. Het is een flinke cake. De geglaceerde kersen kun je vervangen door 450 gram verse kersen (wel de pit eruit halen). Je kunt de cake dan wel wat minder lang bewaren. Deze cake is perfect om te delen.
Probeer ook eens cake met verse mango, fruitcake met marsepein of Griekse amandelcake met rozenwater.
Ingrediënten
- 225 gram geglaceerde kersen
- 275 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 225 gram roomboter
- 225 gram kristalsuiker
- 2 citroenen
- 75 gram gemalen amandelen
- 5 eieren
- 25 gram geschaafde amandelen
- Optioneel poedersuiker
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekig bakblik van 30 x 23 cm in met boter en beleg de onderkant met bakpapier.
-
Snij de kersen in vieren en spoel ze af met water. Droog ze dan goed af met keukenpapier. Rasp de schil van de citroenen (de rest heb je niet nodig). Snij de roomboter in blokjes.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder, de boter, de suiker, de citroenrasp, de eieren en de gemalen amandelen in een kom. Klop met een elektrische mixer voor een minuut totdat je een samenhangend mengsel hebt.
-
Vouw de geglaceerde kersen in het beslag. Schep het mengsel in het bakblik en besprenkel met de geschaafde amandelen.
-
Bak de cake 40 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is en een prikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen in de vorm. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Er zijn nog geen reacties.