Home Page › Hapjes ›
Quesadilla’s
Quesadilla's kun je lekker eten als brunch!
Eerlijk gezegd wist ik niet dat er zoiets bestond als ‘breakfast quesadilla’s’. Eigenlijk is het niet eens zo’n raar idee, in plaats van een boterham met kaas en roerei, eet je een wrap met kaas en roerei. Dit is echt heel erg lekker en perfect voor het weekend of andere luie ochtenden. De mangochutney maakt het echt helemaal af. We hebben al een recept voor mangochutney op onze website staan, maar ze verkopen ze ook kant-en-klaar in de supermarkt. Dit is genoeg voor 4 personen of voor 2 hongerige eters. Probeer ook eens gevulde wraps, wraps met tomatensalsa en chorizo of wraps met gerookte kip en mango.
Ingrediënten
- 4 wraps
- 30 gram geraspte oude kaas
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 kleine rode uien
- 1 eetlepel gesneden jalapenos
- 4 eieren
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- snuf chilipoeder
- Versgemalen zout en peper
- Om in te bakken olijfolie
- Optioneel verse koriander
Bereidingswijze & foto's
-
Klop de eieren los in een maatbeker met de komijn, koriander, chilipoeder, het zout en de peper. Klop door elkaar.
-
Pel de uien en snij in dunne ringen.
-
Verhit wat olie in een bakpan. Voeg de uien toe en roerbak op middelhoog vuur voor 3 minuten of totdat de uien zacht (maar niet bruin zijn). Voeg de jalapenos toe en giet vervolgens het eimengsel erbij. Gebruik een spatel en roer in de pan totdat je zachte stukjes roerei hebt. Stop de roerei in een bakje en zet apart.
-
Veeg de pan schoon en giet er wat olijfolie in. Leg er een tortilla in en bak voor een minuut. Draai hem dan om. Beleg de tortilla met de helft van de mozzarella en de oude kaas. Leg vervolgens de helft van het roerei erop. Beleg met een nieuwe tortilla. Zet het vuur laag en laat 3 minuten staan. Draai de quesadilla om (met een spatel) en laat nog eens 3 minuten op laag vuur staan of totdat de kaas gesmolten is.
-
Leg de tortilla op een bord. Herhaal met de andere tortilla’s en de rest van de kaas en het roerei. Snij in punten en serveer met mangochutney en de verse koriander.
Er zijn nog geen reacties.