Uientaartjes met rozemarijn

Gekaramelliseerde uien geven deze hartige taartjes een heerlijk zoete smaak en de verse rozemarijn maakt het helemaal af.

Deze bladerdeegtaartjes zijn té makkelijk om te maken. Het enige wat tijd kost is het karameliseren van de uien, maar het is de moeite zeker waard. Probeer ook eens deze methode voor het karamelliseren van uien. De rozemarijn en de Italiaanse kruiden geven de taartjes een Italiaans tintje. Varieer ook eens met andere kruiden.

Probeer ook eens Franse uiensoep, zelfgemaakte quiche of ratatouille met omelet.

bladerdeegtaartjes hartige taartjes Italië uien uien karameliseren verse rozemarijn
Uientaartjes met rozemarijn
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
4 stuks

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rode uien
  • 2 gele uien
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 tomaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepels, vers geraspt, optioneel Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels verse Rozemarijn

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen van gelijke grootte.

  2. Smelt de boter in een braadpan en voeg de olijfolie toe.

  3. Voeg de uien toe en bak om middelhoog vuur voor 5 – 10 minuten totdat de uien zacht zijn. dsc_00087

  4. Voeg de basterdsuiker toe en roer door elkaar.

  5. Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur lager en bak de uien voor 50 minuten terwijl je af en toe roert. Let op dat je het vuur niet te hoog zet. De uien zijn na een uur gekarameliseerd. Haal de pan van het vuur en zet apart. dsc_00124 dsc_00223

  6. Verwarm de oven voor op 230°C.

  7. Smeer de bladerdeegplakjes in met een beetje water.

  8. Pel de knoflook, haal ze door de knoflookpers en leg een uitgeperst teentje knoflook op elk plakje bladerdeeg.

  9. Snijd de verse rozemarijn fijn en verdeel over de plakjes bladerdeeg. dsc_00341 dsc_00373

  10. Schep de gekaramelliseerde uien op de plakjes bladerdeeg. Bestrooi eventueel met de geraspte Parmezaanse kaas. Vouw de hoeken van het bladerdeeg terug maar hou het midden open. dsc_00391 dsc_00453

  11. Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes met een kwastje. Het ei zorgt voor een goudbruine kleur. dsc_00525

  12. Snijd de tomaat in plakjes en leg op elk taartje een plakje. Bestrooi met de Italiaanse kruiden. dsc_00557 dsc_00594

  13. Bak de taartjes voor 13 – 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin van kleur zijn.

dsc_00884

dsc_00822

2 Reacties

  1. die taartjes zien er erg lekker uit, gaan we zeker proberen!!!!

    tillyenmilly op 25 May 2011

  2. Hartstikke leuk! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

    Lisa op 25 May 2011

Reactie achterlaten