Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Castagnaccio
Een Italiaanse kastanjecake met rozemarijn, walnoten en rozijnen.
Dit recept komt uit van Anna del Conte. Het is een Italiaans recept met kastanjemeel. De cake is niet langer dan een dag houdbaar. Hij is het lekkerst als je hem warm uit de oven met poedersuiker of een bolletje vanille-ijs serveert. Hij kan dus ook goed als toetje. Kastanjemeel kun je bijvoorbeeld via internet bestellen bij De Zuidmolen in Groesbeek. Probeer ook eens gembercake met peer, Hollandse appelcake of kastanjecake met chocola.
Ingrediënten
- 300 gram kastanjemeel
- 75 gram rozijnen
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 40 gram walnoten
- 1 takje verse rozemarijn
- 375 ml water
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Leg de rozijnen in warm water en laat 20 minuten staan.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een rechthoekig bakblik (ongeveer 20 bij 30 cm) in met olie.
-
Zeef de kastanjemeel. Voeg het zout en de suiker toe en roer door elkaar. Giet er ongeveer 350 ml water bij om een soepel en zacht beslag te maken.
-
Roer 2 eetlepels olie door het beslag en schep de rozijnen erdoorheen.
-
Schep het beslag in de bakvorm. Hak de walnoten grof en verdeel over het beslag. Trek de blaadjes van de rozemarijn van het takje en verdeel de blaadjes over het beslag. Besprenkel met de laatste eetlepel olijfolie.
-
Bak de cake 25 – 30 minuten in de oven of totdat de bovenkant krokant is en gebarsten. Laat de cake afkoelen in de vorm en serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.