Tahini

Maak je eigen sesamzaadpasta!

Tahini wordt vaak gebruikt voor het maken van gerechten uit het Midden-Oosten. Vaak gebruiken we het kant-en-klaar uit een potje, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken.

Gebruik tahini eens om de volgende gerechten te maken: hummus, szechuan noedels of falafel.

Tahini
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 eetlepels

Ingrediënten

  • 125 gram sesamzaad
  • 4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie of in een oven op 180°C (voor ongeveer 5 minuten). Tahini - 001

  2. Stop de zaadjes in een kom. Giet de olijfolie erbij. Gebruik een staafmixer om het mengsel te pureren. Tahini - 004 Tahini - 006

  3. Bewaar de tahini in een afgesloten kom in de koelkast. Op deze manier blijft het een paar weken goed. Tahini - 007

Tahini - 005

2 Reacties

  1. Dank jullie wel voor het recept! Ik ben dol op tahini, vooral bij baba ghanoush is het verrukkelijk. Het is een goddelijk goedje!

    gerrie roozeboom op 27 November 2012

  2. Haha, grappig dat je dat zegt, morgen komt namelijk het recept voor baba ganoush!

    Lisa op 27 November 2012

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!