Home Page › Kooktips ›
Tahini
Maak je eigen sesamzaadpasta!
Tahini wordt vaak gebruikt voor het maken van gerechten uit het Midden-Oosten. Vaak gebruiken we het kant-en-klaar uit een potje, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken.
Gebruik tahini eens om de volgende gerechten te maken: hummus, szechuan noedels of falafel.
Ingrediënten
- 125 gram sesamzaad
- 4 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder boter of olie of in een oven op 180°C (voor ongeveer 5 minuten).
-
Stop de zaadjes in een kom. Giet de olijfolie erbij. Gebruik een staafmixer om het mengsel te pureren.
-
Bewaar de tahini in een afgesloten kom in de koelkast. Op deze manier blijft het een paar weken goed.
2 Reacties
• gerrie roozeboom op 27 November 2012 ∞
• Lisa op 27 November 2012 ∞