Rozen van marsepein

Maak je eigen rozen van marsepein!

Kijk ook eens naar deze tips voor het maken van chocoladepatronen, bonbons of marshmallows.

Rozen van marsepein
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal

Ingrediënten

  • stuk rode marsepein
  • stuk groene marsepein
  • naar behoefte poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Bestuif een werkblad licht met poedersuiker en leg de rode marsepeinen erop. Rol uit met een deegroller.Bloemen van marsepein - 04

  2. Snij met een mesje ovalen vormpjes uit de marsepein. Bloemen van marsepein - 06

  3. Maak een rolletje van een vormpje. Neem een ander stukje en rol die om het vorige stukje heen. Ga zo door totdat je een volle bloem hebt. Bloemen van marsepein - 10 Bloemen van marsepein - 13 Bloemen van marsepein - 15 Bloemen van marsepein - 17

  4. Snij de onderkant van de bloem af. Neem een mes en duw de blaadjes een beetje uit elkaar. Bloemen van marsepein - 21 Bloemen van marsepein - 24 Bloemen van marsepein - 25

  5. Rol het stuk groene marsepein uit. Snij er blaadjes uit en maak nerven met een lepeltje of een mesje. Bloemen van marsepein - 34 Bloemen van marsepein - 36

  6. Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water. Dip de onderkant van de roos lichtjes in het poedersuikermengsel en plak de blaadjes aan de roos vast. Bloemen van marsepein - 40

Bloemen van marsepein - 47

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten