Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Rozen van marsepein
Maak je eigen rozen van marsepein!
Kijk ook eens naar deze tips voor het maken van chocoladepatronen, bonbons of marshmallows.
Ingrediënten
- stuk rode marsepein
- stuk groene marsepein
- naar behoefte poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Bestuif een werkblad licht met poedersuiker en leg de rode marsepeinen erop. Rol uit met een deegroller.
-
Maak een rolletje van een vormpje. Neem een ander stukje en rol die om het vorige stukje heen. Ga zo door totdat je een volle bloem hebt.
-
Snij de onderkant van de bloem af. Neem een mes en duw de blaadjes een beetje uit elkaar.
-
Rol het stuk groene marsepein uit. Snij er blaadjes uit en maak nerven met een lepeltje of een mesje.
-
Meng een eetlepel poedersuiker met een druppel water. Dip de onderkant van de roos lichtjes in het poedersuikermengsel en plak de blaadjes aan de roos vast.
Er zijn nog geen reacties.