Home Page › Soep ›
Groentesoep met pasta
Een lekkere maaltijdsoep!
Deze soep zit vol met groente en door de toevoeging van pasta is hij perfect als maaltijd. Heb je liever een dunnere soep? Voeg dan wat meer bouillon toe. Probeer ook eens tomatensoep met basilicum, gazpacho met geroosterde paprika’s of snelle tomatensoep met chorizo.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 winterpenen
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 courgettes
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 laurierblad
- 750 ml groentebouillon
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- snufje chilipoeder
- 75 gram farfalle
- 450 gram verse tomaten
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de winterpenen en snij in blokjes. Pel de ui en snij in blokjes. Pel de knoflook en pers de teentjes uit.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de winterpenen en ui 5 minuten op laag vuur terwijl je af en toe roert. Was ondertussen de courgettes en snij in blokjes.
-
Voeg de knoflook, het laurierblad en de tomaten uit blik toe en roer door elkaar. Voeg de basilicum en chilipoeder toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de courgettes toe en roer door elkaar. Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.
-
Ontzaad ondertussen de tomaten en snij ze in blokjes.
-
Voeg de tomaten en de farfalle toe aan de soep. Breng nogmaals aan de kook en laat 10 minuten koken of totdat de pasta gaar is. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep in kommen en serveer!
2 Reacties
• Menie op 23 July 2011 ∞
• Karoline op 6 January 2012 ∞