Home Page › Soep ›
Chinese tomatensoep
Heerlijke Chinese tomatensoep, precies zoals bij een Chinees restaurant!
Mijn moeder heeft vroeger een keer een cursus gedaan voor Indonesisch koken en daar heeft ze dit recept vandaan. Wij zijn dol op de tomatensoep van de Chinees en nu kunnen we hem ook lekker zelf maken. De ingrediënten zijn wat eigenaardig, maar het smaakt precies zoals bij de Chinees! Je kunt stukjes gekookte kip of ham aan de soep toevoegen.
Probeer ook eens Turkse linzensoep, gazpacho met geroosterde paprika’s of geroosterde tomatensoep.
Ingrediënten
- 2 liter water
- 1 prei
- 4 blokjes kippenbouillon
- 200 gram Tomaten frito
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel zoete ketjap
- 2 eetlepels suiker
- 3 eetlepels appelmoes
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel ve-tsin
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Halveer de prei en snij in dunne ringen. Was de ringen goed in een vergiet.
-
Stop het water en de kippenbouillonblokjes in een grote soeppan.
-
Meng de tomaten frito met het gemberpoeder, de zoete ketjap, de suiker, de appelmoes en de tomatenketchup. Breng op smaak met zout en peper. Roer tot een glad mengsel.
-
Voeg het tomatenmengsel al roerende toe aan de hete bouillon.
-
Meng de maïzena met 3 eetlepels water en roer tot een pasta. Voeg toe aan de soep en roer door elkaar.
-
Breng de soep aan de kook. Voeg de preiringen toe. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de soep 10 minuten staan.
-
Voeg de ve-tsin toe en roer door elkaar. Proef de soep toe en voeg eventueel nog wat peper, ketjap, ketchup of appelmoes toe. Serveer heet.
11 Reacties
• Uniflame op 16 October 2011 ∞
• Lisa op 16 October 2011 ∞
• A. Ploeger op 17 October 2011 ∞
• Maria Snijders op 17 October 2011 ∞
• Maria Snijders op 17 October 2011 ∞
• Lisa op 17 October 2011 ∞
• Niqui op 22 October 2011 ∞
• Lisa op 22 October 2011 ∞
• Hendrika Bolhuis op 22 October 2011 ∞
• Lisa op 22 October 2011 ∞
• A. Ploeger op 29 October 2011 ∞