Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Snelle aardappelstukjes
Dit zijn erg lekkere, krokante aardappelstukjes die je in een handomdraai op tafel zet.
Gebruik voor dit recept vastkokende, biologische aardappelen, je kunt daar de schil omheen laten en gewoon eten. Let op dat er geen groene stukjes op je aardappel zitten, dit zijn indicatoren voor een giftige aardappel (deze bevatten namelijk solanine). Wil je andere aardappelen gebruiken? Schil de aardappels dan en bak de stukjes alsnog.
Probeer ook eens gefrituurde aardappelpartjes, zelfgemaakte frietjes of geroosterde aardappelmix.
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 50 ml zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Was de aardappels en schil ze eventueel.
-
Stop ze in een stevig plastic zakje en sla ze met een deegroller kapot. Je kunt ze uiteraard ook gewoon in stukjes snijden.
-
Verwarm de olie in een hoge braadpan.
-
Bak de stukjes in delen. Voeg niet alles in één keer toe, dan koelt de olie te erg af.
-
Leg de gebakken stukjes op een stuk keukenpapier om het vet op te nemen.
-
Bestrooi met zout en peper.
1 reactie
• Jantina op 17 October 2012 ∞