Home Page › Wereld › Groot-Brittannië & Ierland ›
Engelse broodsaus
Deze saus is erg lekker bij geroosterd vlees of groenten.
Deze witte saus is wat dikker van textuur dan gewone saus. De saus is redelijk neutraal van smaak dus het tast de smaken van het gerecht niet aan. Hij past daarom ook erg goed bij gerechten die van zichzelf al een prominente smaak hebben.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 kruidnagels
- 300 ml melk
- 50 gram (of paneermeel) broodkruim
- 25 gram boter
- Versgemalen zout en peper
Deze saus is erg lekker bij de gevulde varkensrollade.
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui. Snijd doormidden en prik de kruidnagels erin.
-
Smelt de boter in de pan.
-
Voeg de melk, paneermeel, ui en broodkruim toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Breng de saus zachtjes aan de kook. Haal van het vuur en laat zo lang mogelijk staan op een warme plaats, minstens 15 minuten. De saus kan zo de smaak van alle ingrediënten absorberen.
-
Haal de ui uit de saus voordat je hem serveert.
Er zijn nog geen reacties.