Engelse broodsaus

Deze saus is erg lekker bij geroosterd vlees of groenten.

Deze witte saus is wat dikker van textuur dan gewone saus. De saus is redelijk neutraal van smaak dus het tast de smaken van het gerecht niet aan. Hij past daarom ook erg goed bij gerechten die van zichzelf al een prominente smaak hebben.

broodsaus engelse broodsaus saus bij vlees
Engelse broodsaus
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 300 ml melk
  • 50 gram (of paneermeel) broodkruim
  • 25 gram boter
  • Versgemalen zout en peper

Deze saus is erg lekker bij de gevulde varkensrollade.

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui. Snijd doormidden en prik de kruidnagels erin. 3415349722_7ef7efcebb

  2. Smelt de boter in de pan.

  3. Voeg de melk, paneermeel, ui en broodkruim toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. 3415351290_aa7381584b

  4. Breng de saus zachtjes aan de kook. Haal van het vuur en laat zo lang mogelijk staan op een warme plaats, minstens 15 minuten. De saus kan zo de smaak van alle ingrediënten absorberen.

  5. Haal de ui uit de saus voordat je hem serveert. 3414546417_cb9661c0f8

3415369422_93bb5026e2

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten