Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Aardappelpuree met twee soorten aardappel
Deze puree is erg simpel om te maken en wordt gemaakt met een mengsel van zoete aardappel en 'gewone' aardappels.
Probeer ook eens een geroosterde aardappelmix, sheperd’s pie of maak deze aardappelschijven.
Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 2 grote aardappels
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 3 cm.
-
Leg de aardappels in een pan met water (ze moeten helemaal onderwater staan) en breng aan de kook.
-
Laat de aardappels 15 – 20 minuten koken of totdat ze zacht zijn (als je er een vork in prikt).
-
Giet de aardappels af en stop ze terug in de pan.
-
Stop een klontje boter in de pan en giet er drie eetlepels melk bij. Neem een pureestamper of een vijzelf en maal de aardappels fijn. Bestrooi met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld bij ham in cola.
Er zijn nog geen reacties.