Runderragout

Een heerlijke runderragout!

Mijn vader maakt al jaren heerlijke ragout op feestjes. Tijd om het zelf eens te proberen. Na eerst de ‘helpdesk’ geraadpleegd te hebben, ben ik aan de slag gegaan. Het resultaat: een heerlijke runderragout!

Probeer deze ragout eens met een zelfgemaakt pasteitje of probeer een Russische Stroganoff of een rundvleestajine met appel en rozijnen.

Runderragout
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

Ingrediƫnten

  • 200 gram runderlappen
  • 10 gram boter
  • 400 ml bouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui

Voor de roux

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij het vlees in stukjes.

  2. Pel de ui en snij in stukjes. Snij de bleekselderij in stukjes.

  3. Smelt de boter in een braadpan. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin in 4 – 6 minuten.

  4. Voeg de ui en de bleekselderij toe. Giet de bouillon over het vlees en breng aan de kook. Pastry, Ragout, soep - 058

  5. Draai het vuur laag en laat 2,5 uur zachtjes sudderen. Pastry, Ragout, soep - 233

  6. Schep het vlees, de bleekselderij en de ui uit de pan. Gooi de laurierbladeren weg. Giet het braadvocht in een maatbeker. Pastry, Ragout, soep - 241

  7. Smelt de boter in de braadpan. Voeg de bloem toe en roer zanderig met een garde. Pastry, Ragout, soep - 245

  8. Schenk het braadvocht er langzaam bij terwijl je blijf kloppen. Zorg dat er geen klontjes in de saus komen. Pastry, Ragout, soep - 246

  9. Breng de saus aan de kook en giet de overige bouillon erbij. Kijk goed naar de dikte van de saus, want misschien heb je niet alle bouillon nodig. Breng aan de kook en kook de saus totdat hij de gewenste dikte heeft. Pastry, Ragout, soep - 261

  10. Verdeel het vlees met twee vorken in reepjes. Pastry, Ragout, soep - 249

  11. Voeg het vlees, de ui en de bleekselderij toe. Je kunt nu eventueel ook nog andere (gebakken) groenten toevoegen, bijvoorbeeld paprika of champignons. Roer door elkaar. Serveer met rijst, brood of in een bladerdeegbakje voor een heerlijk pasteitje. Pastry, Ragout, soep - 263

Met dank aan Pieter

Pastry, Ragout, soep - 275

4 Reacties

  1. Lijkt me heerlijk dus die komt op het stapeltje “uit te proberen”! Vraag me overigens af of je dit ook in zou kunnen vriezen of een dag van tevoren zou kunnen maken. Enig idee?

    Mirjam op 1 November 2013

  2. Hoi Mirjam, kan allebei prima hoor. We hebben het al vaker ingevroren en de dag erna gegeten, dan zijn de smaken juist nog meer ingetrokken, heerlijk!

    Lisa op 1 November 2013

  3. Dank je wel voor je reactie! Als hij lekker is dan wordt dit waarschijnlijk het voorgerecht voor Kerstmis. :)

    Mirjam op 1 November 2013

  4. Heerlijk. Net gemaakt voor kerstlunch. Had alleen geen bleekselderij, houden wij niet van. Wordt ook niet gemist. Bedankt en fijne dagen!

    ella op 25 December 2013

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!