Home Page › Diner ›
Korianderkip met kokos
Een milde, Indiase curry.
Hou je van hete curry’s? Voeg dan 1/4 theelepel chilipoeder toe. Probeer ook eens Indiase curry met vis, Kip tikka masala of kip Bombay.
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml Griekse yoghurt
- 1 ui
- 2 eetlepels gehakte amandelen
- flinke hand verse koriander
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 groene peper
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels water
- 200 ml kokosmelk
- 1/4 theelepel, optioneel chilipoeder
Eet deze curry eens met zelfgemaakte naan
Bereidingswijze & foto's
-
Pers de teentjes knoflook uit en meng ze met de yoghurt.
-
Hak een derde deel van de verse koriander fijn en meng door de yoghurt.
-
Snijd de kipfilet in stukjes. Meng de stukjes met het yoghurtmengsel en dek af met plastic folie. Laat dit mengsel minstens 1,5 uur marineren.
-
Pel de ui en snijd in stukjes.
-
Verhit de olie in een pan en bak de ui voor 4 – 5 minuten totdat hij zacht is.
-
Voeg alle specerijen toe en roerbak voor 1 minuut.
-
Voeg de kip en de marinade toe en bak voor 4 minuten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de kip.
-
Als de kip niet meer roze is aan de buitenkant, voeg je de kokosmelk en het water toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen of totdat de saus voldoende ingedikt is.
-
Rooster de amandelen en roer door de saus.
-
Hak de rest van de koriander fijn en roer door de saus. Serveer meteen.
2 Reacties
• Loetje op 23 May 2013 ∞
• Lisa op 25 May 2013 ∞