Jambalaya met runderchipolata’s

Een lekker pittig rijstgerecht!

Probeer ook eens paëlla met kip en chorizo, jambalaya met chorizo of vegetarische paëlla.

jambalaya jambalaya met chipolata's rijstgerecht
Jambalaya met runderchipolata’s
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 225 gram rijst
  • 220 gram runderchipolata’s (5 stuks)
  • 140 gram winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 650 ml runderbouillon
  • halve courgette
  • Versgemalen zout en peper

Bereidingswijze & foto's

  1. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Schil de wortel en snij in blokjes. Snij de chipolata’s in stukjes van 2 cm. Haal de pitjes uit de peper als je het niet te pittig wilt en snij in reepjes. Hak de oregano fijn. Jambalaya met chippolata's - 002 Jambalaya met chipolata's - 003

  2. Verhit de olie in een wokpan. Bak de chipolata’s voor ongeveer 3 – 4 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en stop in een kom. Jambalaya met chippolata's - 005 Jambalaya met chippolata's - 006

  3. Voeg de uien en de wortel toe. Roerbak op laag vuur voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook en chilipeper toe, roer door elkaar. Jambalaya met chipolata's - 010 Jambalaya met chipolata's - 012

  4. Voeg de rijst toe. Roerbak voor 1 minuut en voeg dan de tomaatstukjes, oregano en het laurierblad toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Jambalaya met chipolata's - 013 Jambalaya met chippolata's - 014 Jambalaya met chippolata's - 015 Jambalaya met chippolata's - 016

  5. Snij ondertussen de courgette in blokjes. Voeg na 15 minuten toe aan de rijst samen met de chipolata’s. Kook nog eens voor 5 – 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Jambalaya met chippolata's - 019 Jambalaya met chippolata's - 021

Jambalaya met chippolata's - 025

2 Reacties

  1. Deze Jambalaya was gelijk favoriet bij het hele gezin! is zeker een blijvertje wat vaker gemaakt gaat worden!

    esther op 29 October 2010

  2. Pfjewwww….dat was lekker (en pittig). Heb er weer melding van gemaakt op: http://lammertbos.blogspot.com/

    Dank je wel Lisa

    op 27 February 2011

Reactie achterlaten