Home Page › Wereld › Amerika ›
Jambalaya met runderchipolata’s
Een lekker pittig rijstgerecht!
Probeer ook eens paëlla met kip en chorizo, jambalaya met chorizo of vegetarische paëlla.
Ingrediënten
- 225 gram rijst
- 220 gram runderchipolata’s (5 stuks)
- 140 gram winterpeen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 takjes verse oregano
- 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
- 650 ml runderbouillon
- halve courgette
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Schil de wortel en snij in blokjes. Snij de chipolata’s in stukjes van 2 cm. Haal de pitjes uit de peper als je het niet te pittig wilt en snij in reepjes. Hak de oregano fijn.
-
Verhit de olie in een wokpan. Bak de chipolata’s voor ongeveer 3 – 4 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de pan en stop in een kom.
-
Voeg de uien en de wortel toe. Roerbak op laag vuur voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook en chilipeper toe, roer door elkaar.
-
Voeg de rijst toe. Roerbak voor 1 minuut en voeg dan de tomaatstukjes, oregano en het laurierblad toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Snij ondertussen de courgette in blokjes. Voeg na 15 minuten toe aan de rijst samen met de chipolata’s. Kook nog eens voor 5 – 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
2 Reacties
• esther op 29 October 2010 ∞
• op 27 February 2011 ∞