Home Page › Diner ›
Hutspot
Een echt winters gerecht: hutspot!
Probeer ook eens andijviestamppot, zuurkoolstamppot of visschotel met broccoli en kaas.
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 2 winterpenen
- 4 uien
- 1 rookworst
- 30 ml melk
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en de winterpenen. Halveer de aardappels en snij de winterpeen in kleine reepjes.
-
Stop de aardappels en winterpeen in een pan en giet er water over totdat ze helemaal onder water staan. Zet de pan op het vuur.
-
Pel de uien en snij in blokjes.
-
Breng het water aan de kook en voeg de uien toe.
-
Kook het mengsel voor 20 minuten. Giet het dan af.
-
Voeg de melk toe en gebruik een pureestamper om een stamppot te maken.
-
Kook de rookworst gaar of leg ‘m in de magnetron.
-
Serveer de rookworst in plakjes bij de hutspot.
Er zijn nog geen reacties.