Hutspot

Een echt winters gerecht: hutspot!

Probeer ook eens andijviestamppot, zuurkoolstamppot of visschotel met broccoli en kaas.

aardappelen hollandse stamppot hutspot rookworst stamppot winterse maaltijd wortel
Hutspot
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 2 winterpenen
  • 4 uien
  • 1 rookworst
  • 30 ml melk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de aardappels en de winterpenen. Halveer de aardappels en snij de winterpeen in kleine reepjes.

  2. Stop de aardappels en winterpeen in een pan en giet er water over totdat ze helemaal onder water staan. Zet de pan op het vuur.

  3. Pel de uien en snij in blokjes.

  4. Breng het water aan de kook en voeg de uien toe. Hutspot - 019

  5. Kook het mengsel voor 20 minuten. Giet het dan af.

  6. Voeg de melk toe en gebruik een pureestamper om een stamppot te maken. Hutspot - 029

  7. Kook de rookworst gaar of leg ‘m in de magnetron.

  8. Serveer de rookworst in plakjes bij de hutspot.

Hutspot - 036

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten