Hartige taartjes met kip en kersen

Een lekkere combinatie!

Dit recept kreeg ik van mijn tante (bedankt, Kendall!). Ideaal voor Kerstmis of een andere feestelijke gelegenheid.

Probeer ook eens Ottolenghi’s verrassende tatin, chorizotaartjes met Parmezaanse kaas of runderpastei met Guinness.

Hartige taartjes met kip en kersen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 350 gram kersen uit pot (175 gram uitgelekt)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • naar smaak zout en peper
  • Om te serveren verse peterselie

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Neem 4 ovenvaste schaaltjes. Vet ze in met boter of wat olie en leg er een plakje bladerdeeg in. Prik het bladerdeeg in met een vork. Hartige taartjes met kip en kersen - 026 Hartige taartjes met kip en kersen - 029

  3. Snij de kipfilet in stukjes, bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een bakpan en bak de kipfilet op hoog vuur in een paar minuten gaar. Hartige taartjes met kip en kersen - 001 Hartige taartjes met kip en kersen - 003 Hartige taartjes met kip en kersen - 005

  4. Pel de knoflook en pers het teentje uit. Voeg de knoflook, de crème fraîche en het kerriepoeder toe en roer door elkaar. Roerbak voor een paar minuten. Hartige taartjes met kip en kersen - 006 Hartige taartjes met kip en kersen - 008 Hartige taartjes met kip en kersen - 011

  5. Giet de kersen af en voeg ze toe aan de pan. Laat goed heet worden. Hartige taartjes met kip en kersen - 012 Hartige taartjes met kip en kersen - 020 Hartige taartjes met kip en kersen - 022 Hartige taartjes met kip en kersen - 024

  6. Schep het kipmengsel in de bakjes met bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas. Hartige taartjes met kip en kersen - 032

  7. Bak de taartjes 20 minuten in de oven. Bestrooi met wat versgehakte peterselie en serveer warm met een salade en eventueel rijst. Hartige taartjes met kip en kersen - 034

Hartige taartjes met kip en kersen - 039

5 Reacties

  1. Hallo Lisa, Je bent bij de ingrediënten vergeten de kipfilet te vermelden. De melding van malware is nu gelukkig weg en ik heb jullie weer op mijn blog gezet! groetjes, Caroline

    Caroline Brouwer op 17 December 2012

  2. Hoi Lisa, Heerlijk gerecht en het ziet er prachtig uit!! groetjes Kendall

    kendall op 17 December 2012

  3. Heerlijk recept, ik ken dit recept als zijnde een grote hartige dichte taart en heet Kip in de hoed! Lekker hoor…

    linda op 7 March 2013

  4. Vulling gebruikt in bladerdeeg (zoals appelflapjes), groot succes!

    Tjarda op 4 September 2013

  5. Ja dit herken ik ook als kip in de hoed, lekker recept en in eenpersoonsschaaltjes is het nog leuker op te dienen…bedankt

    fairy op 7 December 2013

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!