Home Page › Diner ›
Hartige taartjes met kip en kersen
Een lekkere combinatie!
Dit recept kreeg ik van mijn tante (bedankt, Kendall!). Ideaal voor Kerstmis of een andere feestelijke gelegenheid.
Probeer ook eens Ottolenghi’s verrassende tatin, chorizotaartjes met Parmezaanse kaas of runderpastei met Guinness.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 350 gram kersen uit pot (175 gram uitgelekt)
- 125 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 4 plakjes bladerdeeg
- 100 gram geraspte kaas
- naar smaak zout en peper
- Om te serveren verse peterselie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Neem 4 ovenvaste schaaltjes. Vet ze in met boter of wat olie en leg er een plakje bladerdeeg in. Prik het bladerdeeg in met een vork.
-
Snij de kipfilet in stukjes, bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een bakpan en bak de kipfilet op hoog vuur in een paar minuten gaar.
-
Pel de knoflook en pers het teentje uit. Voeg de knoflook, de crème fraîche en het kerriepoeder toe en roer door elkaar. Roerbak voor een paar minuten.
-
Giet de kersen af en voeg ze toe aan de pan. Laat goed heet worden.
-
Schep het kipmengsel in de bakjes met bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Bak de taartjes 20 minuten in de oven. Bestrooi met wat versgehakte peterselie en serveer warm met een salade en eventueel rijst.
3 Reacties
• Caroline Brouwer op 17 December 2012 ∞
• kendall op 17 December 2012 ∞
• linda op 7 March 2013 ∞