Home Page › Diner ›
Chorizotaartjes met Parmezaanse kaas
Heerlijke, en snelle, bladerdeegtaartjes met chorizo, ui, paprika, knoflook, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten.
Probeer ook eens ciabatta met gepocheerd ei en bacon, empanadas met zoete aardappel en avocado of uientaartjes met rozemarijn.
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 125 gram gedroogde chorizo
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 8 zongedroogde tomaten
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Om in te bakken olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij met een mes een vierkant in het bladerdeeg op 1 cm van de rand. Zorg ervoor dat je het bladerdeeg niet doorsnijdt, je hoeft alleen maar een inkeping te maken. Dit zorgt ervoor dat je taartjes mooie randen krijgen.
-
Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Was de paprika en snij in kleine blokjes.
-
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Zet op middelhoog vuur en laat 5 minuten zacht worden.
-
Haal ondertussen het velletje van de chorizo af en snij in dunne plakken. Rasp de Parmezaanse kaas.
-
Voeg de chorizo toe aan de pan met groenten en roerbak voor een paar minuten.
-
Verdeel het chorizomengsel over de plakjes bladerdeeg. Leg op elk hoopje wat Parmezaanse kaas en twee zongedroogde tomaten.
-
Bak de taartjes voor 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.
Er zijn nog geen reacties.